Kazna za policajca koji je tukao navijača Zvezde

Autor:

Policijski inspektor Marko Lazović biće kažnjen zbog udaranja navijača "Crvene zvezde", uoči košarkaške utakmice protiv "Budućnosti" odigrane 17. aprila u Sportskom centru "Morača" u Podgorici

Kazna za policajca koji je tukao navijača Zvezde Foto: MONDO

Lazović će biti kažnjen jer je utvrđeno da se ponašao u suprotnosti sa Kodeksom policijke etike, a odluku o tome kako će službenik Sektora kriminalističke policije biti sankcionisan, će donijeti direktor Uprave policije Veselin Veljović.

Marko Lazović je sin Veljovićevog pomoćnika Zorana Lazovića, piše Beta.

Veljoviću je predmet "Lazović" dostavljen nakon što je Etički odbor ocenio da se taj inspektor ogriješio o Kodeks.

"Etički odbor je donio mišljenje da je postupanje policijskog službenika L. M. u predmetnom događaju bilo suprotno Kodeksu policijske etike, usljed čega je Odeljenje za unutrašnju kontrolu policije predmet dostavilo na dalje postupanje starješini Uprave policije", saopšteno je Vijestima iz MUP-a.

Osim postupka koji je vodilo Odeljenje za unutrašnju kontrolu policije, protiv njega se postupak vodi i u Osnovnom tužilaštvu.

To tužilaštvo ispituje jesu li on, službenik Uprave carina Amar Nuhodžić i službenik Agencije za sprečavanje korupcije Zoran Marković počinili bilo koje krivično djelo 17. aprila u SC "Morača".

Lazović je te noći tukao navijača"Crvene zvezde", a Nuhodžić, sin ministra unutrašnjih poslova, zalijetao se ka igračima beogradskog kluba prilikom ulaska u dvoranu, uoči zagrijavanja za meč.

Na snimcima podijeljenim na društvenim mrežama, vidi se kako mlađi Nuhodžić ulazi na teren sa sjdišta u parteru i da pljuje gostujuće igrače.

Nuhodžić se zbog ponašanja svog sina izvinio javnosti i navijačima.