• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drugi (k)iks Borca u Platonovoj

Autor mondo.ba

Borčevi fudbaleri su po drugi put ove sezone ''prosuli'' dva boda pred domaćom publikom

 Premijer liga BiH Borac Široki Brijeg UŽIVO Izvor: MONDO

Nakon Mladosti, koja je u petom kolu Premijer lige BiH uspjela da sačuva svoju mrežu na Gradskom stadionu u Banjaluci i kući se vrati sa jednim bodom, remi je u Platonovoj ulici ''izvukla'' ekipa Širokog Brijega, koja je, za razliku od tima iz Doboja kod Kaknja, uspjela da postigne bar jedan pogodak.

BORAC – ŠIROKI BRIJEG 1:1 (0:1)
/Milutinović 72 – Bagarić 32/

Konačnim ishodom, na kraju, ne mogu da budu zadovoljni ni Krunićevi ni Karačićevi izabranici. Banjalučani su propustili šansu da se eventualnom pobjedom približe vrhu tabele i opuštenije dočekaju srijedu i vanredno kolo, u kojem gostuju aktuelnom šampionu Sarajevu, koje protiv ''crveno-plavih'' mora da se vadi za današnji poraz od Tuzla sitija (2:1).

Sa druge strane, Širokobriježani su i dalje u donjem dijelu tabele, okruženju koje je, s obzirom na kontinuitet igara od osnivanja takmičenja, za njih neprirodno okruženje.

U prvih trideset minuta domaći sastav je bio konkretniji, propustivši u 28. minutu stopostotnu šansu za postizanje gola preko Vladana Danilovića, koji se u presudnom trenutku okliznuo i promašio loptu.

Mreža Širokobriježana se zatresla tokom prvog poluvremena i to u desetom minutu, ali je gol opravdano poništen. Janičić je uputio dubinsku loptu ka Vranješu koji je izbjegao ofsajd zamku, našao se ispred Zlomislića, a potom, iako je mogao (i morao) sam da završi akciju, odlučio da uposli Crnova i – napravio grešku, s obzirom da se krilni napadač Banjalučana nalazio u ofsajdu.

Nedugo nakon pomenute šanse u kojoj se našao Danilović, Široki Brijeg je stigao do vođstva – i to iz prve opasne situacije pred Lučićevim golom.

Kapiten Dino Ćorić je uputio naizgled bezazlen prizemni centaršut, odbrana Borca je smatrala da će loptom igrati Bagarić te su zastali u nadi da su uspješno kreirali ofsajd zamku ali je loptu na desnoj strani prihvatio Kvesić i neometan odigrao povratnu loptu za Bagarića koji koristi kardinalnu grešku defanzivne linije domaćih.

U finišu prvog poluvremena gužva pred oba gola. Vujaklija se prvo iznenada našao u prilici ali nije uspio da se snađe, da bi odmah zatim na drugoj strani istrčali Lučić intervenisao ispred Bagarića, iako su gostujući fudbaleri smatrali da je Borčev golman napravio prekršaj.

U drugom dijeli znatno više dešavanja, a sve je počelo u 49. minutu direktnim crvenim kartonom koji je zbog udaranja Siniše Dujakovića dobio Mato Stanić.

Stvorio je odmah potom Borac dvije šanse, preko Vranješa i Jovanovića koji sa 2-3 metra nije uspio da pogodi mrežu, ali su odmah potom uzvratili i gosti preko Bagarića i Ćorića, dok je u 67. minutu Lučić spriječio bivšeg člana Borca Tonija Jovića da zatrese mrežu.

Brojčanu prednost na terenu klub iz Platonove ulice iskoristio je u 72. minutu, kada je solo-akciju pogotkom krunisao Zoran Milutinović. Uslijedio je tad pritisak Borca do kraja susreta, u želji da se stigne do drugog gola, ali promjene rezultata nije bilo...

TOK UTAKMICE

Završen je meč u Banjaluci, 1:1

90+4' - posljednja izmjena kod gostiju, umjesto Enina na teren će Marić.

Igraće se šest minuta sudijske nadoknade na Gradskom stadionu...

86' - umjesto Ćorića, u igri je Jurilj

84' - posljednja Krunićeva izmjena, izlazi Dujaković, na terenu je Marković

83' - mijenja Karačić, umjesto Tonija Jovića, kojeg banjalučka publika ispraća aplauzom, u igri je Josip Barišić

80' - Kvesić je ''požutio'' u taboru gostiju

72' - GOOOOL, 1:1! Milutinović je strijelac! Vezista Borca napravio je ''haos'' u odbrani Širokog Brijega i sjajnim golom materijalizovao solo-akciju!

 69' - druga izmjena u Borcu, Kajkut umjesto Crnova

67' - Jović izlazi sam ispred Lučića, nije bilo ofsajda, ali golman Borca krajnjim naporom interveniše

64' - ''sijeva'' na obje strane, sad Vujaklija ne koristi idealan centaršut sa lijeve strane i šalje loptu preko prečke! Rasplamsala se borba nakon što se Široki Brijeg našao u brojčanom deficitu!

63' - pogriješio je Jovanović, ali potom se iskupio za grešku i u posljednji čas spriječio Tonija Jovića da udvostruči prednost gostiju

61' - Bagarić se našao u šansi, uspio je da ''zakači'' loptu, ali to nije pošlo za rukom Eninu u nastavku akcije

60' - ponovo Ćorić - ponovo neprecizan, loš udarac kapitena Širokog Brijega sa distance

56' - sa igračem manje prijeti Široki Brijeg! Bagarić je u sredinu ubacio loptu za Ćorića, koji iz okreta šutira pored gola

54' - fantastičan šut Vranješa sa distance, ali mladi čuvar mreže Širokog Brijega Zlomislić izbacuje loptu u korner! Nakon udarca iz ugla, Jovanović u petercu ne pogađa mrežu nakon centaršuta Dujakovića! 

53' - prva izmjena na utakmici, Krunić iz igre izvlači Danilovića, a jača napad uvođenjem Jakupovića

49' - Široki Brijeg je ostao sa deset igrača! Direktni crveni karton dobio je Mato Stanić zbog udaranja Siniše Dujakovića!

46' - Nastavljena je utakmica u Banjaluci

Završeno je prvo poluvrijeme na Gradskom stadionu, Široki Brijeg je iz prve opasne situacije pred golom Borca došao do prednosti...

45+2' - šansa za Borac! Slobodan udarac izveo je Vranješ, Zlomislić loše reagovao, a odbrana loptu izbila u korner poslije kojeg nije bilo opasnosti.

Igraće se dva minuta sudijske nadoknade...

45' - ''zakuvalo'' se ispred oba gola. Prvo se Vujaklija iznenada našao u šansi, nije uspio da iskontroliše loptu, a potom slabo centrira, da bi u kontranapadu Lučić stigao do lopte prije Bagarića, mada su gosti smatrali da je golman Borca faulirao napadača tima sa Pecare

43 - prvi žuti karton u ekipi Borca, Nemanja Janičić je bespotrebno, u pokušaju da zagradi Bagarića nakon pasa Ćosića ka Lučiću, faulirao strijelca vodećeg gola za Široki Brijeg.

37' - žuti karton u Širokom Brijegu dobija Toni Jović

34' - kontranapad Borca, Milutinović je proslijedio loptu za Vujakliju, ali Borčevom napadaču lopta prelazi preko noge i nema promjene rezultata

32' - GOL, 0:1! Velika greška Borčeve odbrane! Dino Ćorić je uputio naizgled bezazlen prizemni centaršut, odbrana Borca je sve posmatrama, a do lopte je stigao Kvesić koji upošljava samog Bagarića, a ovaj lako matira Lučića.

28' - stopostotna šansa za Borac! Dujaković je centrirao, Danlović promašio loptu, potom se sa zemlje u akciju uključio Vujaklija, ali je napravio prekršaj nad Eninom.

26' - prvi žuti karton na meču, dobija ga zbog protesta kapiten Širokog Brijega Dino Ćorić

23' - prvi korner na utakmici, izvodi ga Široki Brijeg

19' - Borac je konkretniji rival, više se igra pred golom Širokobriježana

13' - Vranješ je centrirao sa desne strane, a Vujaklija rukom uputio loptu ka golu gostiju, što su i signalizirali sudiji Grbiću.

10' - Borcu je poništen gol zbog ofsajda Crnova! Janičić je uputio dubinsku loptu ka Vranješu koji je izbjegao ofsajd zamku i možda mogao i sam da završi akciju, ali je odlučio da uposli svog saigrača, što se ispostavilo kao pogrešan potez.

9' - za sada, nema šansi ni na jednoj ni na drugoj strani

5' - prejak centaršut Dine Ćorića, lopta odlazi u gol-aut

3' - Danilović šalje loptu visoko preko gola sa distance nakon intervencije odbrane gostiju 

1' - počela je utakmica na Gradskom stadionu. Široki Brijeg je uputio dva centaršuta, ali nije bilo opasnosti po Lučića

Fudbaleri obje ekipe su izašle na teren, meč počinje za nekoliko minuta...

Glavni sudija je Zoran Grbić iz Prijedora.

SASTAVI

BORAC: Lučić, Radulović, Jovanović, Crnov, Danilović, Ćosić, Milutinović, Dujaković, Vranješ, Janičićm Vujaklija.

ŠIROKI BRIJEG: Zlomislić, Cipetić, Kvesić, Matić, Ćorić, Jović, Stanić, Kovačić, Hrkać, Bagarić, Enin.

NAJAVA

U jednom od derbija devetog kola Premijer lige BiH, fudbaleri Borca će na Gradskom stadionu, sa početkom u 19 časova, ugostiti ekipu Širokog Brijega, koja je u tekućoj sezoni neprepoznatljiva.

Tim sa ''Pecare'' je u dosadašnjih osam utakmica upisao samo jednu pobjedu, te se pred ovo kolo nalazio na devetom mjestu.

Takođe, Širokobriježane su od starta sezone do danas predvodila tri trenera. Počelo je sa Goceom Sedloskim, koji je podnio ostavku nakon eliminacije iz Evrope i poraza u prvom kolu Premijer lige BiH od Čelika (0:1)

Na klupu je potom sjeo Denis Ćorić, koji je odlučio da ''digne sidro'' poslije poraza u prošlom kolu od Tuzla sitija (1:3). Rukovodstvo kluba povjerenje je ukazalo Toniju Karačiću, koji je debitovao u srijedu, kada je njegov tim u Banovićima tek nakon izvođenja jedanaesteraca izborio nastup u osmini finala Kupa BiH.

Plasman među 16 najboljih tokom ove sedmice izborio je i Borac, koji je u Orašju trijumfovao rezultatom 0:4, uz dva pogotka Nikole Turanjanina. Strateg Banjalučana Branislav Krunić, ohrabren tim rezultatom, poručio je na konferenciji za novinare da ''Banjaluka nije mjesto za vađenje Širokog Brijega'', te da ''rival nema šta da traži na ovoj utakmici''.

Inače, u prva dva meča devetog kola, trijumfovali su domaćini. U derbiju na Tušnju, Tuzla siti je rezultatom 2:1 savladao aktuelnog šampiona Sarajevo, dok je Mladost rezultatom 2:0 bila bolja od Slobode.

Večeras se još sastaju Željezničar i Radnik (19.30 časova), a sutra će kolo zaključiti Zrinjski i Čelik, odnosno Zvijezda 09 i Velež.

Ostanite uz MONDO, pratićemo uživo meč sa Gradskog stadiona!

Komentari 6

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bagzi

Danas su Lučić, Jovanović, pa i Vujaklija bili dosta dobri. Prva utakmica da je Ćosić podbacio, takođe ni Vranješa nije išlo, zatvaraju ga, znaju da jedino on daje golove, Žuti je imao previše grešaka i mnogo tuši igru, Janičić je izluđivao sve svojim bravurama. Gol primljen ko u penzionerskoj ligi.

Šta reći

Treba uzroke tražiti u pripremama i selektiranju ekipe. Tražili smo ekipu sa zvučnijim imenima, iskusnu, nismo razmišljali šta ako ne znaju ili neće u ovim godinama da se trude za Borac. Dobili smo prespor tim, kondiciono nedorastao velikoj većini klubova PL, nekoliko mladih ne može doći do izražaja i ništa ne može promijeniti da bi ubrzali ritam. Možemo gurati od 6-9 mjesta, ali ni makac više. To je za ovoliko uležnog novca i živaca navijača, pre ma lo!!!!

Nevjerovatno

Imas neku jalovu inicijativu i poneku priliku i onda crna rupa u odbrani par minuta i kardinalne greske, i dozvolis nekom selu da te osakati na Gradskom. Borac je danas osramotio Banjaluku

Ocekivano

Ovo je bilo za ocekivati. Kao sto je za ocekivati debakl u sarajevu u srijedu i u subotu protiv Veleza sa novim trenerom. Sram vas bilo. Stidite se igraci i treneru

Vultures

Krunic i Danilovic kazu Siroki u BL nema sta da trazi. Mi se mucimo i sa igracem vise. Strasno...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC