Atanasijević: Česi su nas testirali u prvom setu

Autor:

"Orlovi" ne žele da ih serija pobeda uspava pred najvažniju utakmicu na Evropskom prvenstvu.

Atanasijević: Česi su nas testirali u prvom setu Foto: MN PRESS

Odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva, pobedivši Češku maksimalnim rezultatom (3:0), kao što je bio slučaj i u četiri od pet prethodnih utakmica.

Bio je to prvi meč "na ispadanje", tako da je razumljiv donekle stegnut nastup naših asova u prvom setu, koji su dobili posle velike borbe - 31:29.

"Česi su ušli u meč kao da nemaju šta da izgube. Napravili smo neke servis greške, ali dobro je što smo taj set dobili 'na razliku'. Trebaju nam takvi setovi da se testiramo, jer nam dolaze sve teži protivnici. Svesni smo da nam sledeća utakmica određuje sudbinu na ovom takmičenju", rekao je ubojiti Aleksandar Atanasijević.

Protivnik u meču iz kojeg se ide u borbu za medalje biće nam Ukrajina, koja je u pet setova savladala domaćina Belgiju.

"Podiglo nas je motivaciono kada smo dobili set 'na razliku'. U tom delu su nam dobrim servisima poremetili prijem, pa smo ušli u nervozu. Imamo dva dana da se spremimo za najvažniju utakmicu na prvenstvu", dodao je Marko Podraščanin.

"Orlovima" će utakmica zakazana za utorak biti poslednja u Antverpenu.

U slučaju trijumfa preseliće se u Pariz, gde bi se u petak sastali sa pobednikom četvrtfinala u kome Francuska najverovatnije čeka Italiju.

Parovi četvrtfinala u drugom delu "kostura" su Slovenija - Rusija (Ljubljana) i Poljska - Nemačka (Apeldorn).

Titulu iz Krakova 2017. brani Rusija, a Srbija je na tom EP osvojila bronzanu medalju.

Ostale vijesti