• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marijan Bloudek novi trener Slobode

Autori mondo.ba Autori Fena

Šezdesetosmogodišnji trener Marijan Bloudek, novi je šef stručnog štaba tuzlanske Slobode umjesto Mile Lazarevića.

  Na današnjoj konferenciji za novinare Bloudek je rekao da je ugovor sa Slobodom potpisao do kraja nove godine, da još nije odredio pomoćnike, a najvjerovatnije će to biti Emir Spahić i Edin Ribić, dok je Gradimir Crnogorac na školovanju za trenersku profi licencu.

Rođeni Kakanjac, bivši igrač Čelika, te po završetku igračke karijere trener brojnih slovenačkih i hrvatskih klubova, a u BiH Žepča, Čelika, Zrinjskog i Širokog Brijega, posljednjih godina živi i radi u Sloveniji. Godinama je vodio fudbalsku školu Maribora.

Potpredsjednik UO Slobode Eduard Brandalik rekao je da se uprava, nakon analize 4-5 kandidata za poziciju glavnog trenera, s razlogom opredijelila za Bloudeka. Predočili su mu trenutno stanje u klubu i ekipi, prihvatili su njegov plan rada i uslove.

"Našli smo zajednički jezik i dogovorili smo saradnju. Danas su nam prebačena odobrena sredstva iz budžeta Grada Tuzla i počećemo isplaćivati dugove igračima. Nekima će biti izmirene obaveze za juni, drugima za juli, a ostalima za avgust i septembar", rekao je Brandalik.

Bloudek je Slobodu gledao u Bijeljini protiv Radnika, sutra će imati prvi trening, a reprezentativnu pauzu iskoristiće za što bolje upoznavanje ekipe i uigravanje.

Potomak konstruktora skakaonice Planica Stanka Bloudeka, ima zadatak da osigura "dug let“ ekipi Slobode koja već četiri kola nije ostvarila pobjedu i primakla se ekipama s dna premijerligaške tablice.

"Osnovni ciljevi su što prije prihvatiti filozofiju rada u FK Sloboda. Pratio sam ekipu u Bijeljini, pogledao sam i neke snimke ranijih utakmica i mogu reći da imamo optimističan tim. Prostora za rad i napredak ima i učiniću sve da što prije krenemo uzlaznom putanjom. Problemi Slobode su slični problemima svih klubova u BiH. Svako se bori na svoj način, a ja u tome imam velikog iskustva", rekao je novi šef struke Slobode.

Bloudekov prvi nastup u ulozi šefa stručnog štaba biće revijalna utakmica s Dinamom 11. oktobra, koja se igra u povodu 100-godišnjice RSD Sloboda.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC