• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Medvedev kao furija: Zverev oboren, Šangaj POKOREN

Autor mondo.rs

Ruski teniser nastavio nevjerovatnu formu i u Kini, gdje je osvojio svoju drugu titulu iz kategorije Masters 1000.

Danil Medvedev je novi šampion Šangaja! Baš kao i letos u SAD, i ovoga puta je trofej koji je branio Novak Đoković u svoju vitrinu preuzeo ruski teniser. U finalu je ubjedljivo savladan Aleksander Zverev - 2:0 (6:4, 6:1).

Meč je trajao jedan sat i 13 minuta i nije isprva djelovalo da bi mogao se tako brzo završi. Medvedev je odmah na startu poveo 2:0, ali je Nijemac uspio u dugačkom petom gemu da uzvrati brejkom i uvede prvi set u egal.

Ipak, Zverev je popustio na servis baš onda kada nije smio, pri rezultatu 4:5 za Medvedeva i praktično tog trenutka je pitanje pobjednika bilo riješeno.


Glavni razlog za to je taj što se igra Zvereva potpuno raspala, a Medvedev je nastavio da igra u svom ritmu. Dok su se "okrenuli", na semaforu je već stajalo 5:0 u korist Moskovljanina, nakn dvostrukog brejka.

Zverev je stigao do kraja susreta samo da se "upiše" na semafor, da bi Medvedev lako dovršio posao i tako osvojio svoju drugu Masters 1000 titulu i to drugu uzastopnu.

On je slavio i u Sinsinatiju, na američkoj turneji pred US Open, pa sada iz tri Masters finala u 2019. ima dvije pobjede i jedan poraz. Na posljednjih šest turnira koje je odigrao poslije Vimbldona, Medvedev je svaki put stizao bar do finala, a u njima je imao polovičan učinak.

Twitter Embed Code

Medvedev će i poslije ovog trijumfa ostati na četvrtom mestu ATP liste, što je njegov najbolji plasman, ali će se u ponedjeljak primaći Rodžeru Federeru. Rus je u Šangaju osvojio novih 955 bodova, dok je Švajcarac izgubio 180, te će razlika između njih dvojice sada biti "samo" 1030 poena.

Ni Zverev se neće pomjeriti na listi, a tako bi bilo čak i da je slavio u finalu. On će ostati na šestoj poziciji, jer mu Dominik Tim sada bježi 660 bodova.

Ovosezonska serija Masters 1000 završava se u Parizu krajem oktobra, a poslije toga će uslijediti i Završni masters u Londonu gdje će nastupiti osmorica najboljih tenisera u tekućoj godini.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC