• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U saobraćajnim nesrećama u Srpskoj do oktobra poginulo 87 osoba

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

U Republici Srpskoj se od januara do oktobra ove godine dogodilo 8.168 saobraćajnih nezgoda, u kojima je poginulo 87 osoba.

 Broj poginulih u saobraćajnim nezgodama u RS 2021 Izvor: Vatrogasna brigada Banjaluka

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske saopšteno je da je broj saobraćajnih nesreća veći za 10,2 odsto nego u istom periodu prošle godine.

Prošle godine je u periodu januar-oktobar na drumovima u Srpskoj poginulo 85 osoba, pa je i broj stradalih nažalost veći ove godine.

Isto je sa brojem teže povrijeđenih kojih je ove godine bilo 448 , za 7,2 odsto više nego lani, dok je lakše povrijeđeno 2.145 lica što je više za 14 procenata.

"Saobraćajne nezgode su najčešće prouzrokovali vozači koji su upravljali motornim vozilom pod dejstvom alkohola (1.005), zatim vozači do dvije godine vozačkog staža (865), lica bez položenog vozačkog ispita (319) i četiri vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom droga ili psihoaktivnih lijekova", piše u saoštenju MUP-a RS.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na sve učesnike u saobraćaju da se odgovorno ponašaju, da ne konzumiraju alkohol, opojne druge ili psihoaktivne lijekove kako bi zaštitili svoj život i život drugih učesnika u saobraćaju.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Oj

Kakvi su putevi,nije ni čudo.Nije ni vozač uvijek kriv,jeste lakše reći,ipak je kriv.Rupa na rupi,pola puta ima,pola nema, abazitiv ili so sipaju i vozačima ode limarija i ostali dijelovi.Niko ne odgovara ,jer se kod nas smatra,da je to normalno.Predlažem ovim nadležnima,koji se zdušno brinu za vozače a često kad im odgovara,vataju se EU,pa predlažem da tako i puteve prave i održavaju.Biće sigurno manje nesreća.

Marko

@Oj Uglavno postoje znakovi i obilježene su i krivine i traži se smanjena brzina na svim pravcims ali može li neko postaviti radare na bilo kojem pravcu, ajde recimo Kneževo, svi znaju da je put lošiji, ima mnogo krivina, ali niko ne poštuje znak na kojem stoji 50 već voze duplo, poslije su nam svi krivi. Putevi RS mogu barem par najvećih rupa pokrpiti na glavnim pravcima jer kad upadneš polomi auto

Ip

@Marko Slušaš li ili čitaš, kako naši političari,na pješačkom prelazu udara pješaka.To je bahatos,alkohol i misli da je zaštićen.Nije,bog vidi.Lijepo kažeš,postoje znakovi ali ko hoće da poštuje,ko neće,gazi.Nije samo on takav,mnogi političari krše saobraćajne propise,niko takve ne kažnjava.Normalno da se pojedinci ugledaju na njih.Nemamo mi nikakve kulture,dali u saobraćaju ili u životu,čast pojedincima.

MONDO REPORTAŽE