• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: SNSD je pobjednik izbora, za dvije godine ostvarićemo još bolji rezultat

Autor Siniša Stanić

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je večeras da je ova partija pobjednik na proteklim lokalnim izborima u BiH.

 Dodik: SNSD je pobjednik izbora, za dvije godine ostvarićemo još bolji rezultat Izvor: Printscreen

Dodik je podsjetio da je SNSD na lokalnim izborima 2016. godine imao 380 odbornika i 40 načelničkih i gradonačelničkih pozicija, a da je sada dobio 446 odborničkih mandata i u 45 opština načelnička i gradonačelnička mjesta, i to u 42 opštine u Republici Srpskoj i tri u Federaciji BiH (FBiH).

On je rekao da je na ovim izborima u Republici Srpskoj bilo 10 odsto manje važećih glasačkih listića nego na prethodnim izborima, te da je SNSD povećao rezultat za 4.000 do 5.000 glasova.

Možda će vas zanimati

"Od osam gradova u Republici Srpskoj, mi nemamo gradonačelnika u Banjaluci i Bijeljini, a u svim drugim imamo. U tim opštinama gdje nemamo načelnike, dobili smo relativnu pobjedu, imamo koaliciju koja će imati skupštinsku većinu", istakao je Dodik.

On je rekao da mu je bilo teško jer SNSD-ov kandidat Igor Radojičić nije osvojio najviše glasova za gradonačelnika Banjaluke, ali da nije očajan zbog toga.

"Smatramo da je Radojičić dobar gradonačelnik, prihvatljiv za sve, ne samo za nas. Teško sam to doživio, ali prihvatam činjenicu", naglasio je Dodik i dodao da je Radojičić radio odličan posao i da niko ne može ništa da mu pripiše o korupciji i kriminalu.

On je ocijenio da će SNSD na izborima 2022. godine ostvariti još bolji rezultat.

"Ovo će nas natjerati da radimo na našoj infrastrukturi", rekao je lider SNSD-a za TV "N1".

Dodik je istakao da je svu energiju uložio u napredak Banjaluke, te da ne osjeća ličnu krivicu zbog gubitka gradonačelničkog mjesta u tom gradu.

"Banjaluka je, da ne povrijedim nikoga, bila na nivou jedne proširene palanke, a sada je to ozbiljan grad koji je riješio sve infrastrukturne probleme. Grad koji je obnovio sve elemente društvenog života, grad u kojem danas ima više zaposlenih nego što je bilo u godini kada se Jugoslavija raspala", naveo je Dodik i naglasio da je to uspjeh SNSD-a.

Napominjući da je SNSD na ovim izborima imala više od 30 kandidata mlađih od 40 godina, a i nekoliko kandidata mlađih od 30 godina, Dodik je rekao da to znači ozbiljnu promjenu za SNSD, te da će voditi računa o tim ljudima.

"Dolazi generacija ljudi koji treba da preuzmu društrvenu odgovornost za stanje i u Republici Srpskoj i u BiH i njima treba dati šansu", naglasio je on.

Dodik je rekao da sebe smatra mladim i da ima dovoljno energije da bude u izbornom procesu sve dok ne izgubi izbore.

Prema njegovim riječima, građani Banjaluke su i na ovim izborima rekli da podržavaju SNSD, ali da pojedini koalicioni partneri, koji su trebali da pridodaju glasove da Igor Radojčić pobjedi, nisu bili korektni.

"Izvinjavam se, nisam prijetio nikome..."

Dodik je istakao kako se izvinjava svakome ko je njegove izjave nakon pobjede Draška Stanivukovića za gradonačelnika Banjaluke shvatio kao prijetnju, da je on čovjek sa dosta emocija, da ima pravo na grešku i da nije sretan sa nekim svojim izjavama.

"Učinit ću sve da Banjaluka ostane dominantna i da se gradi, ja sam tamo rođen, i bez obzira na to što se ne slažem s ovim gradonačelnikom", kazao je.

Na pitanje voditeljke N1 zašto prijeti u svojim izjavama kazao je da nikad nikom nije prijetio te da su to priče koje služe za špekulaciju.

"Rekao sam da nisam najsretniji sa svojim izjavama", ponovio je lider SNSD-a.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Vi se za 2 godine ne možete oporaviti od šoka koji ste doživeli Banjaluci prošle nadjelje

Marko

Da, Banjaluka je bila proširena palanka, pa je došao genije iz Laktaša sa svojom elitom i iskustvom kako treba da izgleda evropska metropola, pa napravio od nje selendru... Grad nije samo beton, grad je infrastruktura, zelene površine, parkovi, a ne da uvališ zgradu gdje god vidiš da je nema... Daj bježi, ponavlja riječi Kusturice, i jedan i drugi padate u očima ovih pravih građana.

Darko

Pada ,pada, pada ,pada šta to pada ,pada vlada .......

MONDO REPORTAŽE