• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuda ide NDP? Pričalo se o Demosu, sad se priča o DNS-u i Banjcu

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Dragan Čavić je demantovao je informacije da je poslaniku DNS-a Darku Banjcu ponuđeno da preuzme NDP, a isto je uradio i sam Banjac. Ipak ostaje neodgovoreno pitanje da li će NDP nastaviti politički život samostalno ili u spajanju sa nekom drugom strankom.

 Kuda ide NDP? Pričalo se o Demosu, sad se priča o DNS-u i Banjcu Izvor: NDP

Portal "Gazeta" objavio je da nezvanično saznaje "da je vođenje NDP u narednom periodu ponuđeno generalnom sekretaru DNS-a, Darku Banjcu, a Banjac bi trebalo da u Narodnoj skupštini formira novi Klub sa poslanicima NDP, ali i nekim poslanicima DNS."

Banjac koji je i predsjednik Kluba poslanika DNS-a u NSRS za Mondo je izjavio da se na ovakve informacije "dobro ismijao. "

„To je stvarno smiješno,“ odgovorio je Banjac na pitanje da li su tačne špekulacije da mu je ponuđeno da preuzme NDP, te da li će tu ponudu prihvatiti.

Predsjednik NDP, Dragan Čavić, takođe je demantovao, kako kaže, ovakve "konstrukcije koje neko smišlja" bez ikakvog utemeljenja

„Postoje organi stranke koji će donijeti sve potrebne odluke u narednom periodu,“ rekao je Čavić za Mondo.

Nezavnične informacije o ''fuziji'' NDP-a i DEMOS-a, nisu tajne, kaže Čavić jer se o tome javno razgovaralo i prije izbora, što je vrijeme ipak demantovalo. Još jednom je ponovio da će sve potrebne odluke o budućnosti NDP biti donesene u okviru stranke i njenih organa.

Napomenuo je da je mogućnost ozbiljnije kampanje ''sasjekla Centralna izborna komisija'' koja je u maju ove godine NDP-u zbog navodnog nedozvoljenog finasiranja političkih stranaka izrekla kaznu od 87.000 KM.

Narodni demokratski pokret Dragana Čavića na proteklim izborima nije ostvario previše zapažen rezultal. Osvojeno je jedno načelničko mjesto (Đorđe Milićević u Šamcu), ukupno oko 15.000 glasova i u opštinama gdje su prešli cenzus imaće jednog ili dva odbornika dok su u Banjaluci bez odbornika.

(B.N./Ž.S.)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE