• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Glasački listići iz BiH u Grčku stigli sa osam dana zakašnjenja

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Ambasadorka BiH u Grčkoj Milica Ristović Krstića objavila je danas fotografiju glasačkog materijala za glasanje iz inostranstva na lokalnim izborima u BiH, koji je u Atinu stigao sa osam dana zakašnjenja.

 Glasački listići iz BiH u Grčku stigli sa osam dana zakašnjenja Izvor: Milica Ristović Krstić/Twitter

"8 dana nakon izbora. Hvala CIKBiH na ažurnosti. Da je glasački materijal poslat barem 7 dana ranije, možda bi i stigao na vrijeme. I ne, nema veze sa lokdaunom u Grčkoj, nego sa neažurnošću CIK-a i potpunim zanemarivanjem činjenice da smo u pandemiji," napisala je Ristović Krstić.

Ona kaže joj se javio veliki broj građana koji su rasuti širom svijeta, a koji su takođe bili prijavljeni za glasanje putem pošte BiH i imali su isti problem - nemogućnost da ostvare ustavom zagarantovano pravo i glasaju na izborima.

"Na stranu činjenica ima li uopšte smisla glasanje iz inostranstva, a pogotovo na lokalnim izborima, to je posebna tema, ali ako ste započeli proces, dovedite ga do kraja!," poručila je Ristović Krstić.

Ambasadorka BiH u Grčkoj objavila je na dan izbora u nedjelju 15. novembra da prvi put od kad ostvaruje pravo glasa, neće glasati na izborima "jer je njoj, kao i drugim ljudima zaposlenim u diplomatsko-konzularnom predstavništvu u Atini, kao i brojnim našim državljanima širom Grčke onemogućeno je ustavom zagarantovano pravo," jer nisu dobili glasački materijal.

Na konferenciji za medije Centralne izborne komisije nešto kasnije rečeno je da glasački listići nisu stigli u Grčku "zbog blokade u toj zemlji, koja je onemogućila poštanski saobraćaj, a da su listići stigli u Solun, ali ne i u Atinu."

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE