• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Podnijeću krivičnu prijavu": Tegeltija smatra da je sporni snimak visokosofisticirana montaža OBA-e

Autor Dušan Volaš

Predsjednik VSTV-s Milan Tegeltija tvrdi da je najnoviji snimak, koji je procurio u javnost o obećanju imenovanja članici VSTV-a, zapravo montiran i da nije vjerodostojan.

 "Podnijeću krivičnu prijavu": Tegeltija smatra da je sporni snimak visokosofisticirana montaža OBA-e Izvor: MONDO/Brankica Spasenić

Tegeltija je kazao da za ovaj snimak zna već godinu te da je tada nazvao direktora Obavještajno-bigurnosne agencije (OBA) Osmana Mehmedagića i rekao mu da ima saznanja o njegovom nezakonitom praćenju i snimanju kako bi se napravio veliki broj njegovih izjava.

"Da bi se mogle pokupiti nove rečenice pa tako praviti montaža i video i audio. Pitao sam ga zna li nešto o tome, na šta je odgovorio da ne zna i da će provjeriti. Nakon dva, tri dana me je nazvao, rekao da je istina, ali da to ne radi on već odmetnuti dijelovi njegove službe. Odavno se, dakle, pripremaju ti materijali da bi se ja diskreditovao. Dakle, ovo je visokosofisticirana montaža za koju smatram da je napravila OBA ili neki njeni dijelovi i apsolutno ih direktno optužujem jer mi je Mehmedagić lično rekao da se to radi", naveo je Tegeltija u emsiji televizije "Face".

Upitan da li ima dokaz za ove tvrdnje, rekao je da postoji Osman Mehmedagić za kojeg vjeruje da je pošten čovjek te da neće negirati istinu.

"Nije ovdje stvar snimanja jer kada neko to radi to mora biti zakonito prije svega. Sasvim sigurno je da ću ja ovdje podnijeti krivičnu prijavu i koliko god sam ovakve postupke pokušao spriječiti građani moraju shvatiti da se radi o brutalnom ataku OBA-e ili nekih njenih dijelova, ne znam sad šta je tu istina, i sasvim sigurno je da je ovo pokušaj preuzimanja pravosudnog sistema", naglasio je on, prenosi Klix.ba

Istakao je da mu ne pada na pamet da komentariše snimak s obzirom na to da je riječ o montaži. Komentarisao je i današnje navode OHR-a da VSTV zaslužuje profesionalnog predsjednika te da je riječ o originalom snimku.

"Ako tvrde da je autentičan i originalan možda su ga oni i snimili pa to mogu tvrditi. Gospođa Milijana Buha i ja smo rekli da nije autentičan, ali OHR se petlja u individualne slučajeve, a to nema pravo. Ako želi da me smijeni neka to uradi, možda mi učini i uslugu jer će me u jednom dijelu stanovništva Sarajeva napraviti herojem. Znam da ima ljudi koji mene poštuju", naveo je Tegeltija.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE