• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Povećanje penzija u januaru, imamo stabilne prihode

Autor Dušan Volaš

Penzije u Srpskoj biti povećane za 3,5 od četiri odsto, rekao je Dodik. Tvrdi da je za RS neprihvatljiva inicijativa SDP-a.

 Dodik: Povećanje penzija u januaru, imamo stabilne prihode Izvor: Mondo - Vedran Ševčuk

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da je Izvršni komitet ove stranke zaključio da je budžet Republike Srpske stabilan, da se izmiruju sve budžetske obaveze, a što je vidljivo iz drugog rebalansa budžeta koji iznosi 3,636 milijardi KM i viši je od planiranog prvim rebalansom.

"Redovno izmirujemo sve obaveze, nismo imali smanjenja, imamo stabilne prihode iako postoje određeni problemi uzrokovani virusom korona. Srbija će nam doznačiti 20 miliona evra za budžet Srpske", rekao je Dodik novinarima nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a u proširenom sastavu.

On je naveo da će od 1. januara penzije u Srpskoj biti povećane za 3,5 od četiri odsto.

Kada je riječ o izborima, Dodik je naveo da je Izvršni komitet konstatovao da je SNSD pokazao izbornu snagu, pobijedivši u 42 opštine u Republici Srpskoj i tri u Federaciji BiH /FBiH/.

Govoreći o epidemiološkoj situaciji, Dodik je ocijenio da je ona i dalje kompleksna i da Republika Srpska intenzivno radi na nabavci vakcine protiv virusa korona.

O inicijativi SDP-a: "Ništa novo, već se stalno pokušava ista stvar"

Lider SNSD-a Milorad Dodik poručio je danas da inicijative, poput SDP-ove o ustavnim promjenama u BiH, neće biti razmatrane i na dnevnom redu, navodeći da je to za Republiku Srpsku neprihvatljivo i da mora biti poštovana volja dva entiteta i tri konstitutivna naroda da se nešto mijenja.

Dodik je rekao da takve stvari sluša 20 godina, te da SDP, SDA i neki drugi ovo pitanje stalno vade iz naftalina.

"To u suštini nije ništa novo, već se stalno pokušava ista stvar. LJudi moraju razumjeti da to uopšte neće biti na dnevnom redu. Mogu oni imati inicijative kakve hoće, ali BiH mora odražavati suštinu. Volja dva entiteta i tri konstitutivna naroda da se nešto mijenja i dogovara ili ne mijenja mora biti poštovana", ocijenio je Dodik.

On je rekao da je ranije slušao i daleko veće zahtjeve, pa i one da se bira samo jedan predsjednik neposredno na izborima u BiH.

"Ali i to je bivalo odbijeno i biće i u narednih 100 godina ako bude preloženo", poručio je Dodik.

On je rekao da bošnjačke partije pokušavaju da takvim zahtjevima izazovu malo pažnje kada nema drugih događaja.

"Ponavljam, za nas su takvi zahtjevi neprihvatljivi i sa naše strane neće biti razmatrani, niti će biti na dnevnom redu", rekao je Dodik.

On je povodom 15 godina od osnivanja Oružanih snaga BiH ponovio da je u BiH trebalo izvršiti demilitarizaciju.

"To nisu Oružane snage BiH već neke druge strane sile. Žali Bože troška koji je ogroman za njihovo funkcionisanje i nažalost povećan. Mislim da treba ići na redukciju Oružanih snaga i smanjenje troškova tih snaga", rekao je Dodik.

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE