• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džaferović: BiH je prostor EU i NATO-a

Autor Siniša Stanić

Član Predsjendištva BiH Šefik Džeforović komentarisao je prilikom gostovanja na FTV-u izjave Sergeja Lavrova u Beogradu.

 Džaferović: BiH je prostor EU i NATO-a Izvor: FENA

Džaferović se osvrnuo na navode Lavrova da su on i Željko Komšić pod vanjskih utjecajem, te da je BiH "zona interesa EU i da druge zemlje ovdje nemaju šta da rade".

"Ovdje je pokušaj da se globalni interesi prelamaju preko BiH, a mi smo se opredijelili za evropski i NATO put. Lavrov je praktično priznao u čemu je problem, govoreći o sastanku s Federikom Mogerini. U čemu je problem? Ovo jeste prostor EU i BiH će biti članica, ovo jeste prostor NATO-a i BiH će biti članica", rekao je Džaferović.

Istakao je da se ne radi ni o kakvoj prijetnji, nego činjenici da za BiH najsigurnije da bude u NATO-u.

"NATO je zaustavio agresiju na BiH, pomagao reformu odbrane BiH, prijatelj je svih naroda i građana u ovoj zemlji. I neko onda dođe, ma makar taj neko bio tako iskusni diplomata iz tako velike i utjecajne države i kaže da je to problem, E, nije problem. Ovo je naša poruka, teško je bilo donijeti odluku. Razmišljali smo da odemo na sastanak i kažemo šta imamo, ali procjenili smo da je ovo odveć snažno i da članovi kolektivnog šefa države trebaju na ovaj način iskazati protest", rekao je Džaferović.

Zaključio je da su Komšić i on na ovaj način poslali poruku svima, i Rusiji i Evropi i Americi.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Maerik

Hahaha,i sad ce se javiti ovi neki kao fol ,,Veliki Srbi" reci da nam je ugrozen nacionalni interes i itd,i stvarno samo vrte pricu u prazno i jedni drugima kontriraju a jadni narod pase travu i zivi na rubu egzistencije.Sramota reci ali je stvarno tako.

MONDO REPORTAŽE