• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić nakon sastanka s Lavrovom: Srbija čuva vojnu neutralnost

Autor Siniša Stanić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovim razgovarao o svim ključnim pitanjima i da mu je prenio svoju zabrinutost situacijom u regionu.

 Vučić nakon sastanka s Lavrovom: Srbija čuva vojnu neutralnost Izvor: Printscreen

"Izneo sam naše stavove oko stanja u regionu i moju ličnu zabrinutost kao predsednika Srbije za situaciju u regionu. Nadam se da ćemo svi zajedno imati dovoljno razuma, snage, da sve probleme rešavamo mirnim putem, dijalogom i razgovorima. To će biti trajno opredeljenje Srbije", naglasio je on.

Vučić je, na zajedničkoj konferenciji za štampu, kazao da su razgovarali o situaciji u regionu i svijetu, da je mogao mnogo da nauči od jednog od najiskusnijih političara u savremenom svijetu.

Vučić se zahvalio Rusiji na podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

"To se nekako podrazumeva, pa posebno ne pominjemo. Zahvalni smo Lavrovu na ličnoj podršcu u različitim međunarodnim organizacijama i institucijama koju pruža Srbiji u očuvanju naših vitalnih inetresa. Čini mi se da se i mi recipročno ponašamo", naglasio je on.

Vučić je kazao da su se dotakli i teme koju s posebnim ponosom ističe, a to je da je Srbija donijela odluku da čuva svoju vojnu neutralnost, što je ponovio pred Lavrovim.

"To opredeljenje se ne dovodi u pitanje. Srbija neće biti deo vojnih blokova, već želi sama da čuva svoju slobodu, sama da brine o svom nebu, zemlji i vodama", podvukao je on.

Vučić se zahvalio Rusiji, posebno predsedniku Putinu i ministru odbrane Šojguu na pomoći u jačanju odbrambenih kapaciteta.

Lavrovu se posebno zahvalio što je u vrijeme pandemije došao u Srbiju, i što uvijek pokazuje poštovanje i iskren prijateljski odnos prema Srbiji.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE