• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borenović: Ponoviti izbore u Doboju

Autor Dragana Božić

Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović smatra da Centralna izborna komisija (CIK) BiH treba da ponovi lokalne izbore u Doboju, a da nadležne pravosudne institucije "procesuiraju odgovorne za organizovanu izbornu manipulaciju".

 Borenović: Ponoviti izbore u Doboju Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Borenović tvrdi da izbore treba ponoviti zbog, kako kaže, uočenih izbornih neregularnosti.

"Jedino normalno je da se izbori ponište i ponove u Doboju", rekao je Borenović na konferenciji za novinare u Doboju, prenosi Srna.

Član Glavnog odbora PDP-a Olivera Nedić očekuje da će CIK donijeti odluku da se izbori u Doboju ponove na način da će ih sprovesti sve relevantne institucije i posmatrači.

Predsjednik Gradskog odbora PDP-a Doboj Slobodan Vasiljević tvrdi da je "blokada magistralnog puta kod Doboja iscenirana pod izgovorom da su stopirani razvojni procesi grada".

CIK BiH nije objavio rezultate lokalnih izbora u Doboju, a na sjednici 19. novembra usvojio je zaključak o pokretanju postupka utvrđivanja povreda pravila izbornog procesa ili izbornih prava na biračkim mjestima u izbornoj jedinici Doboj.

Predstavnici dobojskih odbora PDP-a, DNS-a, SDS-a, Narodnog pokreta "Banjaluka zove" i SP-a su 17. novembra, zbog, kako navode, uočenih izbornih nepravilnosti, potpisali zajednički zahtjev o ponavljanju lokalnih izbora u ovom gradu koji je dostavljen CIK-u. 

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE