• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tajni sastanak direktora OBA i predsjednika Suda BiH

Autor Dragana Božić

Tužilaštvo BiH formiralo je predmet zbog neprimjerenog kontakta predsjednika Suda BiH Ranka Debeveca i optuženog pred tim Sudom direktora Obavještajno-bezbjednosne agencije Osmana Mehmedagića Osmice.

 Tajni sastanak direktora OBA i predsjednika Suda BiH Izvor: Srna

Kako navodi RTRS, zbog istog razloga predmet protiv Debeveca formirala je i Kancelarija disciplinskog tužioca, zbog sumnje da je predsjednik Suda BiH počinio teži disciplinski prekršaj, prenosi Srna.

Debevec i Mehmedagić snimljeni su u jednom sarajevskom haustoru, 14. decembra, kada je Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu protiv Mehmedagića u predmetu "Bezbjednosne provjere" i proslijedilo je na potvrdu Sudu kojim Debevec predsjedava.

RTRS navodi da su snimci bezbjednosnih kamera, ironično, ali krunski, dokazi teških zloupotreba funkcije direktora OBA, akademske perjanice SDA, Osmana Mehmedagića.

Snimci dokumentuju da su zajedno i odšetali. Duže od dva večernja sata, mimo radnog vremena, boravili su u nekom od stanova. Daleko od pravosudnog kompleksa i od sjedišta Obavještajne agencije, navodi RTRS.

Iz Kancelarije disciplinskog tužioca VSTS-a BiH saopšteno je da su po službenoj dužnosti, a na osnovu medijskih objava, registrovali predmet protiv predsjednika Suda BiH Ranka Debeveca.

Prema Zakonu o VSTS-u, na koji se i disciplinski tužilac poziva, kontakti sudije, pa i predsjednika Suda, sa strankom u postupku ili njenim zastupnikom, predstavljaju disciplinski prekršaj.

Zbog jednog takvog, fotografisanog, 2011. suspendovan je tadašnji glavni tužilac Tužilaštva BiH Milorad Barašin, na čijoj je suspenziji agilno insistirao OHR, predvođen Valentinom Inckom, podsjeća RTRS.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

BIH na sve liči sem na ozbiljnu i uređenu državu.

MONDO REPORTAŽE