• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PDP o jeziku mržnje u NSRS: Dobro poznati manir SNSD-a

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Iz Partije demokratskog progresa reagovali na izjavu poslanika SNSD-a Momčila Antonića, koji je odbornika PDP-a u Skupštini grada Banjaluka Ivana Begića nazvao "ustašom čiji su preci klali Srbe".

 PDP o jeziku mržnje u NSRS: Dobro poznati manir SNSD-a Izvor: Vedran Ševčuk /MONDO

"Jezik mržnje koji ispoljava poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Momčilo Antonić, nazivajući odbornika PDP-a u Skupštini grada Banjaluka Ivana Begića ustašom čiji su preci klali Srbe, nedopustiv je u javnom prostoru, ali nažalost već i već dobro poznat manir SNSD-a i njihovih prvaka koji se takmiče u prebrojavanju krvnih zrnaca i ko će više mržnje da iskaže ka političkom protivniku ili bilo kome čije djelovanje nije u skladu sa njihovim interesima“, rekla je portparol PDP-a Anja Petrović.

Kaže da je nevjerovatno da u samo nekoliko dana iz SNSD-a više puta slušamo izjave koje se tiču ocjena kompetencija i ličnosti na osnovu nacije ili privatnog života:

„Kako to obično biva u SNSD, ono što počne njihov gazda, Milorad Dodik, nastavljaju poslušnici. Juče je članica CIK-a bila nepodobna i loša Srpkinja zbog braka sa Bošnjakom, danas je Ivan Begić ustaša, sutra će na meti biti ko zna ko. Kada već upotrebljava te termine, ovo je prilika da upoznamo Antonića da je upravo porodica Begić bila žrtva fašističkog ustaškog režima, budući da je Ivanov pradjed od njih stradao na najsvirepiji način“, kaže Anja Petrović.

Možda će vas zanimati

Podsjeća da ovakav način djelovanja SNSD-a nije nepoznat, budući da su i ranije pravili spiskove „državnih neprijatelja“, nepodobnih opština u kojima oni nisu pobijedili, što su u istoriji radili samo najozlaglošeniji režimi, ali da je Antonić u svojoj ostrašćenosti išao i korak dalje:

"Nažalost, nije moguće zaboraviti njegovu izjavu iz 2014. godine nakon izbora, kada je opštinama koje nisu podržale SNSD, a koje su tek nekoliko mjeseci ranije teško stradale u poplavama, poželio mnogo kiše i mekih nasipa. Tako da od takve osobe ne iznenađuju ni riječi upućene Ivanu Begiću“, ističe Petrović.

Petrović poziva SNSD da se suzdrže od ovakvih izjava i raspirivanja mržnje, te da političko nadmetanje nastave na terenu kulturnog i argumentovanog dijaloga.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Petar

Da je kojim slucajem Srbin u Hrvatskoj pocjepao sliku presjednika Hrvatske bio bi lincovan najmanje,ovaj gospodin radi sta hoce,pljuje po svima, udara starije,skrnavi spomenike i nikom nista,moze mu se,

MONDO REPORTAŽE