• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ponovljeni izbori u Doboju: Koliko glasova je osvojila Sanja Vulić?

 Bojana Ninković
Autor Bojana Ninković

Dan nakon ponovljenih izbora u Doboju, na oko 86 odsto prebrojanih glasova, Sanja Vulić, nosilac liste SNSD-a za odbornika u Skupštini grada Doboja ima 4.782 glasa, dok je na izborima održanim 15. novembra imala 22 hiljade glasova.

 SNSD Sanja Vulić Doboj Boris Jerinić glasovi  Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Odziv birača na ponovljenim izborima u Doboju bio je 55,43 posto. Na novembarskim izborima u Doboju izlaznost je bila 73 odsto. Centralna izborna komisija je u januaru donijela odluku da poništi izbore na 89 biračkih mjesta u Doboju zbog utvrđenih nepravilnosti.

Odmah iza Vulićeve po osvojenim glasovima na juče održanim izborima u Doboju slijedi Igor Petrović sa 3.443 glasa, a SNSD je na ponovljenim izborima od do sada izbrojanih glasova osvojio 11.673 glasa.

Na pojedinim biračkim mjestima gdje je na izborima u novembru imala 100 odsto glasova, Sanja Vulić je sada osvojila znatno manje.

Na izborima 15. novembra, od 106 biračkih mjesta u Doboju, na 22 biračka mjesta su pojedini kandidati Saveza nezavisnih socijaldemokrata osvojili 100 odsto glasova, odnosno, svaki od njih je imao isti broj glasova koliko je ukupno stranka dobila na tom biračku mjestu.

Možda će vas zanimati

Tada je na biračkom mjestu "Kožuhe A", SNSD dobio 401 glas, a čak deset kandidata je dobilo isto toliko glasova, što u praksi znači da je svaki birač koji je glasao za SNSD, dakle 401 osoba, morao glasati i za svakog od tih kandidata ili je određen broj tih birača glasao samo za stranku, te su onda glasovi dodijeljivani, očigledno, istim kandidatima.

Vulićeva: Manja izlaznost je razlog

Vulićeva je u izjavi novinarima u Doboju jutros rekla da je manja izlaznost razlog zbog kojeg ima manje glasova.

Ako rezultat sa tog biračkog mjesta, uporedimo sa sadašnjim vidimo da je SNSD sada na tom mjestu dobio 296 glasova, te da nijedan kandidat nije dobio 100 odsto glasova (podsjećamo da se glasovi još broje).

Sada je na biračkom mjestu "Kožuhe A" najviše glasova, 93,24 odsto, (276 glasova) dobio Slavko Pejić, dok je Vulićeva trećeplasirana sa 245 glasova.

Juče su održani ponovni izbori za gradonačelnika Grada Doboja i Skupštinu Grada Doboja na 89 biračkih mjesta.

Na ponovljenim izborima u Doboju je za gradonačelnika pobijedio Boris Jerinić, kandidat SNSD-a za tu poziciju, nakon 99 odsto prebrojanih glasova, osvojio je 19.908 glasova ili 67,46 odsto.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Brko

Kakve to veze ima, to je raspored glasova unutar SNSDa. Opozicioni SDS nije prešao cenzus a PDP ima 4%. Naravno Šarović i Borenović ni ovaj put neće govoriti o izbornom debaklu

MONDO REPORTAŽE