• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić i Dodik u Beogradu: Zajedničko pisanje udžbenika, pojačana podrška Srbije Srpskoj

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa predsjedavajućim i srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

 Vučić i Dodik u Beogradu: Zajedničko pisanje udžbenika, pojačana podrška Srbije Srpskoj Izvor: Predsednik Srbije/Press centar

Razgovarali su o predstojećim posjetama dvojice srpskih lidera, kao i o još značajnijoj podršci Srbije Republici Srpskoj.

"Mile Dodik ide u Tursku na važan put, a ja u UAE i Bahrein. Razgovarali smo o značaju poseta, našim politikama, ali i još značajnijoj podršci Srbije Republici Srpskoj", napisao je Vučić pored fotografije na "Instagramu".

Možda će vas zanimati

Dodik i predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan trebalo bi da 16. marta u Ankari potpišu sporazum Savjeta ministara i Vlade Turske o saradnji na infrastrukturnim i građevinskim projektima, kojim će biti obuhvaćen i projekat izgradnje auto-puta Beograd-Sarajevo-Beograd.

Stručnjaci iz Srpske učestvovaće u pisanju udžbenika iz srpskog jezika, istorije i geografije

Vučić i Dodik dogovorili su i učešće stručnjaka iz Republike Srpske u zajedničkom pisanju udžbenika iz srpskog jezika, istorije i geografije za teritorije Srbije i Srpske.

Tokom susreta u Beogradu dvojica sagovornika su ocijenili da srpski narod u sferi politike, ekonomije, a posebno kulture i obrazovanja mora da pruži što jedinstveniji odgovor na savremene izazove.

Pomoć iz Srbije za Kostajnicu, Dubicu, Nevesinja i Drvar

Na sastanku je dogovoreno da Srbija intenzivira svoju podršku Republici Srpskoj, a na zahtjev Dodika, Srbija će posebnu i veliku podršku pružiti opštinama Kostajnica, Kozarska Dubica, Nevesinje i Drvar, saopšteno je iz pres-službe predsjednika Srbije.

Riječ je o manje razvijenim opštinama Republike Srpske i Federacije BiH koje su dijelom stradale u posljednjim zemljotresima, a ta mjesta su od posebnog strateškog značaja za cjelokupan srpski narod.

Vučić je rekao da će Srbija pomoći i da će uvijek biti uz svoj narod zapadno od Drine, poštujući međunarodne zakone i teritorijalni integritet BiH.

Dodik je posebno zahvalio Srbiji za vakcine koje je donirala Republici Srpskoj i BiH.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Asgard

Super zajednički udžbenici,podržavam to, ali samo da bude na ijekavici a ne na ekavici jer mi Krajiški Srbi imamo svoj identitet i ponos,volimo Srbiju al volimo više svoju Krajinu i Srpsku

MONDO REPORTAŽE