• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: EU ne reaguje na pravi način na pandemiju virusa korona

Autor Dušan Volaš

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je večeras da EU ne reaguje na pravi način na pandemiju virusa korona i da se pojavom ove krize pokazala sva nesposobnost EU da reaguje, ali se ljutila na sve koji su govorili da se nije snašla.

 Dodik: EU ne reaguje na pravi način na pandemiju virusa korona Izvor: Mondo - Vedran Ševčuk

"Danas smo čuli da ne možemo da dobijemo vakcine iz EU zato što to njima treba, imaju probleme u funkcionisanju i mi evo ništa ne komentarišemo. Ta ista EU je bukvalno generalisala, bar što se tiče tamo nas, sve ono što se dešava, proizvodi, radi, i pokušava da kontroliše više nego lokalna vlast", rekao je Dodik.

On je ukazao da je odjednom sada poruka BiH – "mi imamo svoje probleme vi se snalazite kako znate i umijete".

"Nažalost, mi vidimo da EU ne reaguje na pravi način i ja sam prije nekoliko dana u razgovoru sa nekim njihovim važnim ljudima čuo njihovo objašnjenje - sačekajete mi ćemo to sve popraviti", rekao je Dodik u STaroj Pazovi.

On je postavio pitanje, šta to treba da se čeka.

"A šta čekamo? Kad više ne bude trebalo vakcina u Evropi onda će nam obimno nuditi da mi uzmemo. Ali, ono što nama danas treba jeste vakcina i oni su to monopolisali", rekao je Dodik.

Dodik je ukazao da su oni kroz razne procese privatizacije uništili sve u regionu što je moglo da se bavi time, jer su nametali sistem u kome se moralo biti potpuno zavisno.

Dodik se saglasio sa ocjenom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da je potrebno biti stabilna, politički snažna, nezavnisna zemlja da bi mogli da imate prijatelje.

"Na što vam izgleda BiH gdje mi živimo? Ni na šta. Ništa ne možete da odgovorite", rekao je Dodik. .

On je napomenuo da u Sarajevu prije mjesec – dva nije smjelo da se pomene ruska vakcina protiv virusa korona "sputnjik" zato što se samo pričalo o negativnom ruskom uticaju.

"Kako su oni smjeli, koji su poltroni Americi, EU, da kažu – kupujemo ruske vakcine, kada se opšta propaganda u Evropi i Americi vrši protiv ruske vakcine. Sada kad je došlo do toga da nema ništa, onda su dobre i ruske vakcine, pa blefiraju. Ja bih volio da oni včeeras dobiju rusku vakcinu, biće i nama lakše, jer svi naši prostori su zbog ekspanzije virusa u Federaciji sada ugroženi", rekao je Dodik.

On je istakao da su ovo veoma teška složena vremena i poručio da je Srbija ne samo pokazala liderstvo unutar Srbije u upravljanju krizom, nego se pokazala kao važan, odlučujući faktor u regionu i značajniji u Evropi, a vijest je i na globalnom nivou.

"Ovo je nešto što daje sigurnost svakom čovjeku, ne samo Srbiji nego i nama u Republici Srpskoj, Nisam ja znao za ovo, da sam znao ja bih tražio večeras 50 respiratora@, rekao je Dodik.

Srna

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Kaži im, kaži ...

MONDO REPORTAŽE