• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sjednica Skupštine grada Banjaluka: Da li će budžet biti usvojen?

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Danas je počela treća sjednica Skupštine grada Banjaluka na kojoj je najbitnija stavka Prijedlog budžeta u iznosu od 149,4 miliona KM.

 Sjednica Skupštine grada Banjaluka budžet Izvor: Grad Banjaluka

Predložen dnevni red sadrži 87 tačaka, među kojima i prijedlog budžeta Grada za 2021. godinu u iznosu od 149,4 miliona KM.

Nakon što je skupštinska većina predvođena SNSD-om objavila da će predložiti amandmane na budžet vrijedne oko 6,5 miliona KM, gradonačelnik ih je optužio da žele da smanje novčane stavke u važnim oblastima za funkcionisanje grada, dok oni kažu da žele određena sredstva da premjeste za pomoć medicinskim radnicima, ugostiteljstvu i drugim ugroženim i osjetljivim kategorijama stanovništva.

Možda će vas zanimati

Skupština grada Banjaluka je bila zakazana u četvrtak 25. marta ali je odgođena zbog važećih epidemioloških mjera. Danas se ipak održava u skupštinskoj sali, koja je prilagođena za zasijedanje u skladu sa epidemiološkim uslovima.

Pošto grad nema usvojen budžet, a nije donio odluku o privremenom finansiranju ono se po zakonu vrši po "automatizmu" do 1. aprila ove godine, a u gradskoj administraciju su tvrdili da će nakon tog datuma Banjaluka doći u situaciju da nema zakonskog osnova za finansiranje osnovnih službi i poslova.

Jutros se ispred Gradske uprave okupilo nekoliko desetina građana koji su nosili parole "Ja volim Banjaluku", "Narod vas posmatra", kojima su pružili podršku gradonačelniku Drašku Stanivukoviću.

Na ovoj sjednici biće razmatrane i druge značajne odluke poput one o izmjeni načina kažnjavanja nepropisno parkiranih vozila čime bi bile ukinute „kandže", zatim odluka o besplatnom internetu u centru grada, izmjene odluke za ostvarivanje prava lica koja boluju od rijetkih bolesti, te mnoge druge.

Pred odbornicima je i prijedlog odluke o dodjeli nagrada i priznanja Grada.

Između ostalog, na dnevnom redu je i set pitanja o dodjeli poslovnih prostora pod posebnim uslovima, više odluka iz oblasti prostornog uređenja, kao i prijedlozi programa i informacije iz oblasti: sporta, kulture, turizima, omladinskih i aktivnosti udruženja građana.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE