• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skupštinska većina traži sastanak sa Stanivukovićem: Potrebno usaglasiti stavove oko budžeta

Autor Dragana Božić

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić rekao je da su odbornici skupštinske većine uputili dopis gradonačelniku Banjaluke kojim traže sastanak na kojem bi usaglasili stavove oko budžeta.

 Banjaluka skupština budžet Stanivuković Izvor: Vedran Ševčuk - Mondo

Ilić je izjavio da se na jučerašnjoj sjednici vidjelo da je većina odbornika protiv budžeta te da smatra da ima mnogo prostora za izmjene.

"Spremni smo da sjednemo i razgovaramo sa svima. Planirano je da na vanrednoj sjednici budu dvije tačke dnevnog reda, i to su prijedlog budžeta i izvršenje budžeta. Potreban je dogovor svih strana i nadam se da će do toga doći, cilj je da Banjaluka ima budžet i da se nastavi razvijati. Mi želimo da se budžet usvoji i to je moguće u narednoj sedmici", kazao je Ilić.

Dragoslav Topić, šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka, kazao je da je skupštinska većina nije za kršenje Poslovnika.

"Gradonačelnik se stalno poziva i govori da je legalista i da poštuje zakon, a neće da ispoštuje amandmane koje bi većina usvojila. Nisam vidio ni želju gradonačelnika da predloži drugačije amandmane kako bi došlo do nekog dogovora. ", istakao je Topić.

Istakao je da je cilj skupštinske većine da na jučerašnjoj sjednici nisu odbili prijedlog budžeta, jer u njemu ima nekih sjajnih stvari.

"Mi smo tražili da budžet ide na doradu, a nismo ga odbijali, zbog toga smo bili uzdržani", rekao je Topić.

Šef Kluba odbornika Ujedinjene Srpske u Skupštini grada Banjaluka Neven Stanić izjavio je da je ponašanje gradonačelnika Draška Stanivukovića na jučerašnjoj sjednici opstruisanje rada Skupštine.

"Pozivao je Banjalučane da protestvuju i pozivao na njihov ulazak u zgradu Gradske uprave. Ovdje je na sceni pokušaj sukoba Srbina na Srbina i sukoba Banjalučanina na Banjalučanina. Gradonačelnik koristi budžet kao instrument za te sukobe. Po ko zna koji put pozivamo na usaglašavanje stavova, a ako Stanivuković to ne uradi u narednih sedam dana, on će biti odgovoran za neusvajanje budžeta", rekao je Stanić.

Podsjećamo, na jučerašnjoj sjednici Skupštine grada Banjaluka, ni nakon 10 sati burne rasprave, nije usvojen Prijedlog budžeta za 2021. godinu u iznosu od 149,4 miliona KM.

Za budžet je glasalo 12 odbornika, a 17 je bilo uzdržano.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE