• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OHR: Incko će djelovati ''kad procijeni da je trenutak''

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Visoki predstavnik će preduzeti neopohodne korake kada procijeni da je najbolji trenutak, rekli su u OHR, komentarišući ''istek roka'' Inckovog ultimatuma Narodnoj skupštini Republike Srpske.

 Rok Valentina Incka NSRS Izvor: SRNA/Nevenko Erić

"Visoki predstavnik prati sve aktivnosti političkih subjekata kao i institucija u vezi sa svojim zahtjevom da se pravosnažno presuđenim ratnim zločincima oduzmu odlikovanja koja im je dodijelila Narodna skupština Republike Srpske. Kada procijeni da je najoptimalniji trenutak, u korist građana Bosne i Hercegovine i u funkciji pomirenja, preduzeće sljedeće neophodne korake”, rekli su u OHR-u za N1.

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Incko je početkom februara uputio pismo rukovodstvu Narodne skupštine Republike Srpske i predsjednicima svih klubova u NSRS u kojem traže da se u roku od tri mjeseca ponište povelje koje je NSRS dodijelila Radovanu Karadžiću, Momčilu Krajišniku i Biljani Plavšić.

"Vama i NSRS dajem rok od tri mjeseca, do kraja aprila 2021. godine," naveo je tada Incko u pismu predsjedniku NSRS Nedeljku Čubriloviću. 

Na posljednjoj sjednici NSRS našla se i tačka koja tretira Inckovo pismo, ali poslanici o njoj nisu raspravaljali, te je nastavak sjednice zakazana za maj i tada bi ova tema trebalo da se nađe na dnevnom redu.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE