• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krivokapić: Žrtve se ne smiju koristiti u političke svrhe

Autor Siniša Stanić

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je u Sarajevu da ne zna da li će crnogorska Skupština danas usvojiti rezoluciju o zabrani negiranja genocida, te istakao da se žrtve ne smiju koristiti u bilo kakve vrhe.

 Krivokapić: Žrtve se ne smiju koristiti u političke svrhe Izvor: Srna

"Politika, koja je možda saučesnik, direktni ili indirektni, tih dešavanja, danas pokušava da nešto promijeni, ne da bi se kajali. Svaka žrtva je vrijedna našeg odnosa koji mora da nas gane do srca, a ne da bi se koristile u bilo kakve svrhe", rekao je Krivokapić na konferenciji za novinare nakon sastanka sa predsjedavajućim Savjeta ministara Zoranom Tegeltijom.

On je podvukao da je njegov odnos prema Srebrenici jasan i da je zbog tog odnosa krenuo u proces razrješenja jednog ministra.

"Iako sam znao da to može da bude jedan pokušaj rušenja Vlade, meni je bio važniji sporazum koji sam potpisao sa tri lidera koalicije od toga koliko će trajati Vlada. Držim se onoga što sam potpisao", poručio je crnogorski premijer.

Možda će vas zanimati

Krivokapić je istakao da mu je svaka žrtva, pogotovo na ovim prostorima, velika.

"Ta rezolucija je već, na neki način, usvojena 2009. godina kao deklaracija. Najgore što se dešava na ovim prostorima jeste da se te žrtve, koje su nenadoknadive za porodicu, danas koriste u političke svrhe", smatra Krivokapić.

On je istakao da današnja posjeta BiH nema veze sa dešavanjima u Skupštini, jer on ne kalkuliše, te napomenuo da je ovo prva vlada koja nikad ništa nije "dirigovala" parlamentu.

"Ovo je svima nama poruka da nema toga rata koji je vrijedan, jer žrtva niko ne može povratiti i treba da shvatimo da je pomirenje bitnije od bilo kakve svađe, da naši pogledi koji su nekad pogledi i mržnje ne govore nikome dobro", naveo je crnogorski premijer.

Krivokapić je poručio da je jedina poruka - poruka ljubavi i ako toga nema onda će se trovati generacije, a to nikome nije u interesu.

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić zatražio je 5. aprila ostavku i pokrenuo postupak smjene ministra pravde Vladimira Leposavića zbog njegove izjave da će priznati da je u Srebrenici počinjen genocid "kada se to nedvosmisleno utvrdi" i osporio legitimitet suda u Hagu.

(Srna, Mondo)

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE