• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borenović podržao dolazak Šmita: BiH još nije spremna da bude zemlja bez visokog predstavnika

Autor Dragana Božić

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović smatra da imenovanje Kristijana Šmita za novog visokog predstavnika u BiH pokazuje očiglednu namjeru međunarodne zajednice da se ozbiljno pozabavi BiH u narednom periodu.

 Borenović podržao dolazak Šmita u BiH Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

"Nesporna je činjenica da u BiH dolazi ozbiljan političar iz ozbiljne zemlje i iz ozbiljne političke stranke. To pokazuje da EU ima namjeru da se ozbiljno bavi BiH u narednom periodu, vjerovatno kada je u pitanju ispunjavanje uslova za evropski put", rekao je Borenović Srni.

Borenović očekuje da se međunarodne institucije i OHR "konačno pozabave borbom protiv korupcije i stvaranjem efikasnog pravosuđa u BiH".

On je ocijenio da BiH, nažalost, još nije spremna da bude zemlja bez visokog predstavnika, zbog čega, kako je rekao, najveću odgovornost snose vladajuće političke strukture.

Njemački diplomata Kristijan Šmit imenovan je za sljedećeg visokog predstavnika u BiH, a Rusija se nije složila sa ovom odlukom, saopšteno je iz Savjeta za provođenje mira /PIK/.

U saopštenju se navodi da su ambasadori zemalja članica Upravnog odbora PIK-a službeno danas u Sarajevu imenovali Šmita za visokog predstavnika, nakon što ga je za to mjesto kandidovala Njemačka.

"Upravni odbor se raduje saradnji sa Šmitom, nakon što 1. augusta preuzme dužnost visokog predstavnika, kada će ostavka /dosadašnjeg visokog predstavnika Valentina/ Incka stupiti na snagu", navodi se u izjavi ambasadora PIK-a. 

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 6

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Neko

"Smatra da imenovanje Kristijana Šmita za novog visokog predstavnika u BiH pokazuje očiglednu namjeru međunarodne zajednice da se ozbiljno pozabavi BiH u narednom periodu"!!! MA OVAKVE IZJAVE NEMA NI U PATAGONIJI.

Čova buraz

E moj maći Borenoviću....tuga i jad....

Uh

Vodi ga svojoj kuci.Gori je onaj sto te birao.

Zole

Nit će kad bit

Sasa

@Zole Samo novi ljudi.. podrška profesoru Stoisavljeviću i ekipi koju okuplja... naprijed POKS

MONDO REPORTAŽE