• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počela sjednica Narodne skupštine

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Narodna skupština Republike Srpske počela je danas zasjedanje na čijem dnevnom redu je Prijedlog zakona o studentskom standardu, čiji je cilj stvaranje jednakih uslova i šansi za studente u Srpskoj.

 Sjednica NSRS nacrt zakona o studetnskom standardnu i porijeklu imovine Izvor: Mondo - Vedran Ševčuk

Poslanici će da razmatraju i Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o upravljanju otpadom, po hitnom postupku, i Prijedlog zakona o strateškom planiranju i upravljanju razvojem u Republici Srpskoj.

Na dnevnom redu je i Nacrt zakona o utvrđivanju porijekla imovine i posebnom porezu na imovinu – prijedlog Kluba poslanika SNSD-a.

Na dnevnom redu je i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o studentskom organizovanju, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o stočarstvu, Nacrt zakona o društvenom preduzetništvu Republike Srpske, Nacrt zakona o izmjeni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju – prijedlog narodnog poslanika Perice Bundala, te Nacrt zakona o izmjeni Zakona o sjemenu poljoprivrednog bilja.

Skupština će da razmatra Konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta Republike Srpske za prošlu godinu, izvještaj o radu i finansijski izvještaj za 2020. godinu Komisije za koncesije Republike Srpske, te izvještaj o radu i izvršenju Rebalansa finansijskog plana – budžeta Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu za prošlu godinu

Poslanici će da razmatraju Prijedlog zakona o posebnom postupku eksproprijacije radi izgradnje auto-puta Banjaluka-Prijedor - po hitnom postupku, Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o lokalnoj samoupravi - po hitnom postupku, te Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o posebnom registru lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece - po hitnom postupku.

Biće razmatrani Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o tržištu hartija od vrijednosti i izvještaj o radu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske za 2020. godinu.

Na prijedlog Vlade Srpske sa dnevnog reda su, radi daljeg usaglašavanja, povučeni Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sudskoj policiji Republike Srpske i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršenju krivičnih i prekršajnih sankcija Republike Srpske.

Povezano

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE