• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izborni zakon: Kome pripada mandat - stranci ili izabranom kandidatu?

Autor Dušan Volaš

Interresorna radna grupa za izmjenu izbornog zakonodavstva BiH razmatrala je danas sve prijedloge izmjena i dopuna Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, koji se odnose na poglavlja "Osnovne odredbe" i "Tijela za provođenje izbora".

 Izborni zakon: Kome pripada mandat - stranci ili izabranom kandidatu? Izvor: FENA

U nastavku sjednice Interresorne radne grupe za izmjenu izbornog zakonodavstva BiH u "konstruktivnoj atmosferi" raspravljano je o tome kome pripada mandat – izabranom kandidatu ili političkoj stranci, odnosno koaliciji ili listi nezavisnih kandidata koja je predložila kandidatsku listu, saopšteno je iz parlamenta BiH.

Članovi Interresorne radne grupe razmatrali su sve prijedloge izmjena i dopuna Izbornog zakona koji se odnose na "Osnovne odredbe" u prvom poglavlju i "Tijela za sprovođenje izbora" u drugom poglavlju.

Tokom zasjedanja bilo je riječi o tome kako u vezi s ovim pitanjem tretirati mandate kandidata izabranih s kompenzacionih listi.

Članovi Interresorne radne grupe fokusirali su se i na raspravu u vezi sa načinom izbora članova Centralne izborne komisije, sastavom biračkih odbora, kao i na pitanje u vezi sa digitalizacijom i elektronskim nadgledanjem izbornog procesa, koje uključuje i glasanje i brojanje glasova.

Članovi Interresorne radne grupe o prijedlozima izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH izjašnjavaće se nakon što razmotre radni materijal koji se odnosi na sva poglavlja Izbornog zakona BiH.

(Agencije/MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE