• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanivuković o kandidaturama za izbore: U prve redove moraju ići mlađi

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković kaže da nije nezvanični kandidat za predsjednika Republike Srpske ili srpskog člana Predsjedništva BiH, ali da je uvjeren da će opozicija teško do pobjede na opštim izborima, bez njega i njegovog tima.

 Draško Stanivuković o kandidaturama za predsjednika RS Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

U intervjuu koji je dao za Srpskainfo, Stanivuković kaže da je ovo pitanje šireg konsenzusa opozicije, temeljniih istraživanja javnog mnjenja, ali i sagledavanje koraka koje će praviti druga strana.

"Ja sam dužan zbog pozicije koju mi je narod dao da budem maksimalna podrška u bilo kom obliku. Da ne budem prepotentan; uvjeren sam da bez maksimalnog uključivanja mene, kao nekog ko je pobijedio u Banjaluci nakon 22 godine, i cijelog tima koji radi sa mnom, pobjeda bi bila mnogo otežana," rekao je Stanivuković.

Smatra da opozicija nema šansu na izborima ako kandidati budu oni koji su u politici već decenijama.

"Kao kada se ide u boj, u prve redove idu mlađi, snažniji, da povedu kolonu, daju energiju, pokažu smjelost, a oni sa iskustvom treba da usmjeravaju bitku, da iskustvo prenesu na mlađe. Sutra, kada se pobijedi, postoje mjesta koja zahtijevaju nekog ko ima toliko iskustva. Ali, ako hoćemo promjene, na ključna mjesta moraju ići nova lica, nova energija, jer ovo vrijeme to traži."

Na pitanje da li smatra da će iznevjeriti Banjalučane koji su mu dali glasi ako napusti poziciju prije kraja mandata, Stanivuković je rekao da uvijek ide tamo ''gdje može dati više.''

"Ako tako pitate hipotetički, pitaću ja vas da li ljudi smatraju da je izdaja što više nisam poslanik, nego gradonačelnik. Ako čovjek može dati više, u bilo kom obliku, to je dobro za građane. Kao poslanik sam mogao samo pričati o besplatnim udžbenicima, danas sam ih realizovao kao gradonačelnik. Ali, ovakav moj odgovor ne treba da insinuira ništa dalje, nego da sam uvijek vođen efektom."

Stanivuković je dodao i da je u okviru dijaloga opozicije PDP stava da s kandidaturama treba izaći čim prije, a da SDS i DNS smatraju da treba još sačekati.

''Oba stava su politički legitimna. Razgovaramo. Ako postoje razmimoilaženja, onda je upravo sada vrijeme da ih iznesemo. Naredne godine na to nećemo imati pravo. Iduće godine moramo da budemo kao simfonijski orkestar u kome nema iskakanja. Svako ko naredne godine iskoči, on je protiv ove ideje, on radi za drugu stranu," istakao je Stanivuković

Povezano

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Dosta više Facebook političara

Pero

Sve sami jad

Neka hvala

Molićemo mi Radojičića da se vrati

MONDO REPORTAŽE