• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šarović: Inckova odluka je korak unazad

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović izjavio je danas da je odluka odlazaćeg visokog predstavnika Valentina Inzka, kojom je nametnuo zakon o negiranju genocida, nepotrebna i korak unazad na putu napretka BiH i izlaska iz međunarodnog tutorstva.

 Šarović o Inckovom zakonu o zabrani negiranja genocida Izvor: Mondo - Vedran Ševčuk

Šarović je naveo da se vraćanje bonskih ovlašćenja javlja u najgorem mogućem trenutku, jer se ovom nametnutom odlukom ulazi u politički nestabilan period, saopšteno je iz SDS-a.

"Smatram da je šteta što u Savjetu bezjednosti UN-a nije prošla inicijativa Kine i Rusije za ukidanje pozicije visokog predstavnika, a posebno za ukidanje bonskih ovlašćenja, što vidim kao jedini ispravan put za BiH u budućnosti i kao jedinu nadu za normalan život svih njenih građana", istakao je Šarović.

On je za oživljavanje uloge OHR-a u najgorem mogućem obliku kroz vraćanje uloge visokog predstavnika optužio aktuelnu vlast (Milorad Dodik i SNSD), za koju je naveo da je dala opravdanje da se visoki predstavnik i dalje zadrži u BiH.

"Ako su bonska ovlašćenja ponovo vraćena nametanjem ovog zakona, to znači da postoji opravdana bojazan da će biti upotrebljene i u nekim budućim slučajevima, što nije put kojim BiH treba da ide", dodao je Šarović.

povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE