• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Srpski predstavnici da napuste institucije BiH dok se ne poništi Inckova odluka"

Autor Dušan Volaš

Predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Veljko Lazić pozvao je sve srpske predstavnike da napuste institucije BiH zbog odluke Valentina Incka kojima se zabranjuje i kažnjava "negiranje genocida".

 Veljko Lazić odluka Valentina Incka Izvor: Printscreen

"Svi srpski predstavnici treba da napuste institucije BiH i vrate se u Republiku Srpsku, sve dok se ne poništi ova Inckova odluka", rekao je Lazić Srni.

Lazić je rekao da je za porodice poginulih iz Republike Srpske neprihvatljiva i uvredljiva Inckova odluka jer se otvoreno stavio na stranu Bošnjaka kako bi se u javnosti stvorila slika da su jedino Bošnjaci žrtve rata, a Srbi zločinci i genocidan narod.

"Za Republiku Srpsku je poginulo 30.000 boraca i civila, počinjeni su stravični ratni zločini, te genocid nad Srbima u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj /NDH/. Međunarodna zajednica i NJemačka namjerno ne žele da priznaju genocid nad Srbima, kao i zločine u proteklom ratu samo da bi Srbe proglasili odgovornim za ratna dešavanja na prostoru bivše Jugoslavije", rekao je Lazić.

On je naglasio da su u proteklom ratu ginuli i Srbi, nisu se valjda sami poubijali u Kravici, na Ozrenu, Podrinju, Posavini, visokoj Krajini, te dodao da je i to bio zločin i genocid, ali to međunarodna zajednica ne želi da prizna.

Odlazeći visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, koji je nedavno dao ostavku, nametnuo je dopune u Krivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i kažnjava "negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca".

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE