• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Komšić i Džaferović zasjedali bez Dodika i pozvali Šmita da ''gasi požare''

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je danas održalo 144. vanrednu sjednicu kojoj nije prisustvovao srpski član, Milorad Dodik.

 16082021-144izvan.sjednica.PBiH Izvor: Predsjedništvo BiH

Predsjedavajući Željko Komšić i član Predsjedništva  Šefik Džaferović primili su k znanju informaciju Ministarstva bezbjednosti BiH o djelovanju "kanadera" iz Hrvatske na gašenju požara u Širokom Brijegu, na osnovu bilateralnog sporazuma između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

"Predsjedništvo Bosne i Hercegovine traži od Ministarstva bezbjednosti BiH da u budućim situacijama ispita mogućnost angažmana istih ili sličnih letjelica na gašenju požara i pomoći civilnim organima na teritoriji Bosne i Hercegovine. Takođe, od Ministarstva bezbjednosti BiH se traži da nastavi sa ovakvom vrstom prakse, pozivajući se na bilateralne ugovore i sporazume sa susjednim državama, te druge dostupne međunarodne mehanizme i da hitno reaguje, u slučaju bilo kakve dojave, u gašenju požara na teritoriji Bosne i Hercegovine," saopšteno je nakon sjednice.

Takođe,  Komšić i Džaferović pozvali su visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu (Kristijana Šmita) "da se uključi u rješavanje novonastale situacije u vezi sa gašenjem požara u Bosni i Hercegovini, da iskoristi svoj autoritet i ovlaštenja kako bi se mogle upotrijebiti letjelice kojima raspolaže Bosna i Hercegovina, bilo vojne, bilo civilne, te da se omogući njihov hitan angažman u svim situacijama koje to zahtijevaju.''

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE