• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crnadak kritikovao Dodika u šarolikom saopštenju: Zašto Erdogan, a ne Bled?

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

"Dodikovo odbijanje učešća na Bledskom forumu je pogrešno i negativno utiče na imidž i međunarodni ugled Republike Srpske," smatra generalni sekretar PDP i bivši ministar inostranih poslova BiH, Igor Crnadak u saopštenju u kojem je uputio niz primjedbi i na druge teme.

 Crnadak kritikovao Dodika u šarolikom saopštenju: Zašto Erdogan, a ne Bled? Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Crnadak u saopštenju piše da se radi se o kalkulantskoj igri Dodika i SNSD-a u kojoj po svaku cijenu žele da proizvode skandale i napetosti.

Crnadak smatra da nije normalno da Dodik ide u Sarajevo da se vidi sa Erdoganom, uz obrazloženje da se mora čuti i glas Republike Srpske, a onda ne ode u Bled, gdje su ga mogli čuti, kako kaže, "svi najvažniji međunarodni igrači."

"Bled je izuzetna prilika da se između panela sastanete 'jedan na jedan' sa mnogim najuticajnijim ljudima, koji direktno utiču na odnose u BiH i regiji i potpuno je nerazumno izbjeći takav događaj," ističe Crnadak.

On dodaje da istovremeno Dodik učestvuje u radu Predsjedništva, srpski ministri u Savjetu ministara se spremaju da donesu odluke o milionskim tenderima, a još da se još uvijek traži način kako da se "kumu Radišiću plati 100 miliona za zgradu UIO (misli se na planiranu kupovinu zgrade u Banjaluci, od strane Uprave za indirektno oporezivanje; prim. aut)."

Crnadak još smatra da je SNSD trebalo da pozove opoziciju da pokažu jedinstvo i osude puštanje iz pritvora inspektora MUP-a koji je pomagao i bio utočište pripadniku škaljarskog narko klana.

"Očigledno je priča o jedinstvu samo šarena laža SNSD-a, kroz koju pokušavaju prolongirati svoj odlazak sa vlasti i glavni cilj im je nastaviti sa uzurpacijom institucija Republike Srpske i izvlačenjem milionskih iznosa iz budžeta," zaključuje Crnadak u saopštenju.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

8. Xy

Ma dosta je više i vas. Po vama je sve teorija zavjere, a izgleda da vi sami kujete zavjeru. Samo ne znam s kim. Dosadni ste.

MONDO REPORTAŽE