• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odbornička većina sutra neće doći na sjednicu, pozvali gradonačelnika na dijalog

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predsjednik Skupštine Grada Banjaluke rekao je današnjoj pres konferenciji ispred Gradske uprave da odbornici koji čine većinu u skupštini sutra neće doći ''na sjednicu." Pozvao je gradonačelnika Stanivukovića na razgovor.

 Odbornička većina neće na sjednicu kod Stanivukovića Izvor: Mondo - Željko Svitlica

"Mi se sutra ni pod kakvim uslovima, nećemo pojaviti na sjednici, nećemo raditi," poručio je Ilić komentarišući raniju najavu Stanivukovića da će on i odbornici koji ga podržavaju sutra u 9 časova doći ''na sjednicu Skupštine grada."

Ilić je objasnio da termin sjednice zakazuje predsjednik Skupštine, a ne gradonačelnik i da bi Stanivuković to morao da zna.

Ilić je pozvao gradonačelnika Draška Stanivukovića na dijalog kako bi se stvorili uslovi da se zasjedanje održi.

Kaže da su prijetnje i ucjene neprihvatljive, te da ne mogu dati rezultate.

"Pozvali smo jutros na dijalog, te da nepotrebne scene i prijetnje prevaziđemo, kao i političku krizu sa kojom se Banjaluka suočava, ali to nismo dobili", rekao je Ilić novinarima u Banjaluci.

Stanivuković je najavio da neće "isplatiti odbornike" koji ne dođu na sjednicu, a Ilić odgovara da je to za poražavajuće i da je takva priča "ispod svakog nivoa."

"Јutros smo pozvali na dijalog, da sjednemo i razgovaramo, da ove nepotrebne scene prijete i sve ono što sadrži govor pojedinih odbornika i govor mržnje zaobiđemo i prevaziđemo," poručio je Ilić, prenosi RTRS.

Istakao je da je potrebno izbjeći političku krizu u kojoj se Banjaluka nalazi i naći zajednički jezik.

On je napomenuo da će se iduće zasjedanje održati onog momenta kada gradonačelnik i ljudi oko njega budu spremni za razgovor.

Šef Kluba odbornika "Ujedinjene Srpske" Neven Stanić smatra da je Stanivuković jedini krivac za neodržavanje Skupštine.

"On je prijetio odbornicima i forsira jednoumlje. To ne prihvatam", rekao je Stanić i dodao da se Banjaluka nalazi u situaciji koja nije poželjna.

Odbornika "Demosa" Slobodan Stanarević izjavio je da je rješenje svega dijalog koji vodi do kompromisa.

"Treba biti popuštanja sa obje strane kako građani ne bi ispaštali, bez ucjena sa bilo koje strane. Saglasan sam da se grad treba zadužiti, ali ne smatram da se kao žirant ništa ne pitam", rekao je Stanarević.

Potpredsjednik Skupštine grada Banjaluka Saša Čudić rekao je da se u održavanju skupštinske sjednice treba poštovati statut, poslovnik, kao i jasna razgraničenja između zakonodavne i izvršne vlasti.

On je naveo i da ga je povrijedilo vrijeđanje odbornika PDP-a Ivana Begića.

"Želim da ga podsjeti da je slobodarska glava porodice Čudić pala za očuvanje trga, crkve i svega ostalog u ovom gradu", rekao je Čudić, prenosi Srna.

On je dodao i da Begiću nikada neće oprostiti što mu je danas rekao da je fašista, te da je takvo ponašanje prevršilo svaku mjeru.

Šef Kluba odbornika SNSD-a Dušan Topić i odbornik SP-a Velibor Stanić takođe su saglasni da je gradonačelnik izvršio pritisak na odbornike, te da su ucjene neprihvatljive.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković pozvao je predstavnike skupštinske većine da sutra dođu na sjednicu i pokušaju postići dogovor i istakao da je, u suprotnom, "plan da izvede narod na ulicu".

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE