• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Begić se izvinio odbornicima: Svjestan sam svoje greške

Autor Dragana Božić

Odbornik PDP-a Ivan Begiću Skupštini grada Banjaluka izvinio se kolegama i javnosti zbog, kako je naveo, neprimjerenih riječi i pogrdnih epiteta koje je juče rekao nakon odgađanja sjednice.

 Ivan Begić se izvinio odbornicima Izvor: Mondo - Vedran Ševčuk

Begić se izvinio odbornicima, javnosti i svima koji su se osjetili pogođeni njegovim riječima koje su se juče mogle čuti prilikom konferencije za novinare skupštinske većine u Skupštini grada.

"U žaru političkih trvenja i neracionalnog ponašanja odbornika koji čine skupštinsku većinu i njihove odluke da onemoguće održavanje sjednice, dozvolio sam samom sebi da u afektu uputim neprimjerene riječi i izrazito pogrdne epitete. To je s moje strane bilo nerazumno, politički nekorektno i neprimjereno, pogotovo zato što sam ranije i sam bio izložen takvim uvredama", ističe Begić i dodaje:

"Ne želim da, kao neki drugi što su ranije činili, svoj postupak opravdam bilo čim ili da se krijem iza bilo koga. Politiku nikada nisam posmatrao kao sredstvo bogaćenja, već kao najuzvišeniju ljudsku djelatnost, te sam u nju kao čovjek i ušao. Zbog toga, ne želim ni sada da kalkulišem i bavim se politikantstvom, nego kao čovjek da uputim izvinjenje svima", kaže on.

Begić ističe da je ovo njegov nesmotren potez i da ge ne treba vezivati za bilo koga drugog, pogotovo ne za njegove partijske kolege.

"Svjestan sam svoje greške i zbog toga nema potrebe da se bilo ko poziva kako bi se od toga ogradio, do mene samog", rekao je.

Begić kaže da je, nažalost, u javnom prostoru u posljednje vrijeme bilo mnogo teških riječi s obje strane i zato izražava žaljenje što je i sam tome dao doprinos, dopuštajući sebi da na uvrede odgovori uvredama.

"Pozivam sve, od političara, preko medija i građana, na korištenje pristojnog i civilizovanog riječnika u političkom životu, a ovim putem obećavam da ću se i sam suzdržavati od oštrih i teških riječi koje bi nekoga mogle da uvrijede. Još jednom, kolegama odbornicima i cjelokupnoj javnosti se izvinjavam za svoje postupke", zaključuje Begić.

Podsjećamo, sjednica Skupštine grada Banjaluka trebala je biti održana juče, ali je otkazana jer su članovi skupštinske odlučili da neće prisustvovati zasjedanju nakon prethodne pres konferencije PDP-a u holu Gradske uprave.

Dok su odbornici skupštinske većine na konferenciji za novinare pokušali da obrazlože zbog čega je prekinuta današnja sjednica gradskog parlamenta, Begić im je doviknuo:

"Vi ste fašisti koji ne dozvoljavaju da se održi skupština i da se raspravlja o rebalansu", rekao je Begić juče.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE