• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Opozicija RS: Ako vlast ne ispuni zahtjeve protesti će biti nastavljeni

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Na velikom narodnom protestu koji će u subotu biti održan u Banjaluci izlazimo sa jasnim zahtjevima i rokovima za njihov ispunjavanje, a ukoliko oni ne budu ispunjeni protesti će biti nastavljeni, poručili su opozicionari RS, nakon sastanka u Banjaluci.

 DSC_0837 Izvor: SDS saopštenje

Pozvali su građane da u što većem broj izađu na protest i iskažu nezadovoljstvo pokušajima gušenja medija i potezima vlasti koja ne radi u interesu građana.

„Očekujem jedan veliki miting i potpuno je jasno da sa protestima, ukoliko zahtjevi ne budu ispunjeni, nećemo stati i oni će se nastaviti u kontinuitetu u vremenu koje je pred nama“, poručio je predsjednik SDS Mirko Šarović.

On je izrazio uvjerenje da će odziv građana biti odličan i da će protesti proteći u mirnoj i demokratskoj atmosferi dodajući da su sve procedure i dozvole za održavanje mitinga privedene kraju.

Možda će vas zanimati

Šarović kaže da su, iako je glavna tema protesta borba protiv medijskog mraka u kojem se nalazi RS, dešavanja proteklih dana nametnula i druge teme o kojima će se takođe govoriti na ovom protestu.

Branislav Borenović, predsjednik PDP, je poručio da će u subotu biti održan veliki mirni narodni protest sa ključnim zahtjevom da režim koji guši i medije i život u Republici Srpskoj treba zaustaviti.

„Zato s pravom i sa velikim optimizmom očekujemo da će to biti praznik demokratije na kojem će građani slobodno poručiti da je dosta tiranije i da hoće normalan slobodan život u kojem će vlast štiti njihovo zdravlje i njihova prava, što danas nije slučaj“, kazao je Borenović.

Očekujemo veliki broj građana koji će, dodao je Borenović, zajedno sa predstavnicima opozicije iskazati svoje nezadovoljstvo stanjem u koje je vlast dovela Srpsku i zatražiti da se rješavaju problemi njenih građana.

„Ako ljudi žele slobodu smatram da u subotu trebaju doći na Trg Krajine u Banjaluci jer je vlast prevršila svaku mjeru“, poručio je Nebojša Vukanović, predsjednik Pokreta za pravdu i red.

„Toliko se toga samo u posljednjim danima izdešavalo da vjerujem da je svaki građanin na neki način pogođen. Smatram da se moramo oduprijeti putu u totalitarizam na kome, nažalost strmoglavo luta Republika Srpska posljednjih desetak godina“, poručio je Vukanović.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE