• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bivši član Predsjedništva SNSD pisao Dodiku: Sjećam se kad ste ti, Ivanić i Kalinić predali VRS

Autor Dušan Volaš

Bivši član Predsjedništva SNSD i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarnoj skupštini BiH, Drago Kalabić, prokomentarisao je na svom profilu na društvenim mrežama neke od posljednjih poteza predsjednika SNSD, Milorada Dodika.

 Bivši član Predsjedništva SNSD pisao Dodiku: Sjećam se kad ste ti, Ivanić i Kalinić predali VRS Izvor: Printscreen , youtube

"Kada ste Milorade, ti, Ivanić (Mladen, počasni predsjednik PDP, bivši član Predsjedništva BiH i premijer Vlade Republike Srpske) i Kalinić (Dragan, bivši predsjednik Narodne skupštine i nekada visoki funkciononer SDS, kasnije savjetnik Milorada Dodika) odlučili da predate VRS (Vojska Republike Srpske) na nivo BiH, ja sam bio protiv. Sjećaš sa da sam i tebe molio da budeš protiv. Ti si rekao da moraš i da imaš pritisak. Pitao sam te kakav, nikada nisi objasnio. Ja moram priznati da sam glasao po savjesti i da ni tada ni poslije nisam imao nikakav problem, pritisak ili nešto slično. Trebalo mi je dugo vremena da shvatim da je taj pritisak ustvari trgovina i što si više ustupaka pravio, više si napredovao," napisao je Kalabić.

Kalabić dalje naglašava da sve to piše "zbog budalaština" koje Dodik promoviše ovih dana "oko vojske i odbrane".

"Vidiš, Milorade, ti si sa bratijom predao VRS bez i jednog metka, bez i jednog ustupka i bilo kakvog benefita za RS. I sada ti nas ubjeđuješ Milorade da će isto tako Bošnjaci a i Hrvati tebi to ponovo predati bez metka, bez borbe, bez teške muke. Neće, Milorade. I ja i ti to dobro znamo. Ti znaš da je tvoja priča šuplja i prazna i namijenjena onim nesrećnicima pod šatorom uz litru jesenje brlje. A posledice tvoje politike mogu biti pogubne za sve nas. O tome neki drugi put," poručio je Kalabić i dodao da pojedini visoki funkcioneri stranke ''svašta pričaju'' o Dodiku.

Kalabić je bio član Glavnog odbora i član Predsjedništva SNSD-a Drago Kalabić, a isključen je iz svih organa i članstva krajem 2018. godine. Kalabić je isključen zbog kršenja Statuta, odstupanja od politike i programa stranke, te rušenja ugleda SNSD-a, navedeno je tada.

Prije toga bio je član Srpske narodne stranke i Demokratskog narodnog saveza.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Max

Kalabicu, kada si iskljucen iz stranke i kada si izgubio sve pozice poceo si pljuvati po njima. Sada ti nevalja nista, a doskora sve valjalo

MONDO REPORTAŽE