• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najava iz PZD: Davor Dragičević na konferenciji u Banjaluci

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Udruženje građana ''Put pravde'' najavilo je da u subotu 30. oktobra organizuje treću međunarodnu konferenciju "Pravda za Davida" na kojoj će uvodno izlaganje imati Davor Dragičević.

 Davor Dragičević se vraća u Banjaluku Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

"Udruženje građana 'Put Pravde' Banjaluka u saradnji sa udruženjem 'Pravda za Davida i svu djecu u Bosni i Hercegovini' organizuje treću međunarodnu konferenciju 'Antikorupcijska kampanja i podizanje svijesti javnosti o radu Tužilaštva u Republici Srpskoj' u konferencijskoj sali Hotela 'Jelena' u Banjaluci", najavljeno je iz pomenutog udruženja.

Uvodno izlaganje imaće Davor Dragičević, a nakon njega Slaven Divčić, iz Centra civilnih inicijativa iz Sarajeva.

Pročitajte i ovo

Zatim je najavljeno predavanje "Integrativne istrage u slučajevima korupcije, uključujući i ulogu Tužilaštva RS" Erika Larsona, međunarodnog tužioaca i stručnjaka za borbu protiv korupcije, Sarajevske kancelarije za borbu protiv korupcije.

Nakon toga, najavljeno je, slijedi drugi dio plenarnog predavanja "Antikorupcijska kampanja i podizanje svijesti javnosti o radu Tužilaštva u Republici Srpskoj" koje drži Jelena Marjanović, koordinator projekta i aktivista Pravde za Davida.

Biće održana i panel diskusija "Poznavanje rada Tužilaštva, stepena institucionalnog povjerenja i percepcija zastupjenosti korupcije," a na kraju je predviđeno i završno izlaganje Davora Dragičevića.

Davor Dragičević je otac Davida Dragičevića čija smrt koja se dogodila u martu 2018. godine još nije razjašnjena, a nezadovoljstvo porodice i građana prouzrokovalo je višemjesečne proteste u Banjaluci koji su završeni u zimu iste godine, brojnim hapšenjima, prekršajnim i krivičnim prijavama.

Tužilaštvo BiH u aprilu ove godine preuzelo je predmete koji se odnosena istragu krivičnog djela protiv života na štetu Dragičevića

Kao što je poznato, Okružno javno tužilaštvo Banjaluka vodilo je istragu u predmetu koji je okvalifikovan kao ubistvo Dragičevića, a Republičko javno tužilaštvo protiv službenih lica koje se mogu dovesti u vezu saovim slučajem. Neki od procesa su u međuvremenu obustavljeni.

Dragičević je ranije najavio se vraća u Banjaluku, a da će sletjeti u Sarajevo 27. septembra. Kao razlog za takvu odluku naveo je, između ostalog, i odbijanje suda za njegov politički azil u Austriji gdje je u prethodnom periodu boravio.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Petar

Tu mu je već ostatak ekipe,uskoro će i Nova godina pa nek vidi sa gradonačelnikom da malo razruše grad

MONDO REPORTAŽE