• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šarović: Zažalićemo što ranije nismo našli način da „skinemo“ Dodika

Autor Brankica Spasenić

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović kazao je danas, nakon sjednice Predsjedništva SDS-a, da će ova stranka na sjednici Narodne skupštine RS dati odgovor na dokumente koje najavljuje vladajuća koalicija u Srpskoj.

 Šarović o smjeni Dodika Izvor: MONDO/Brankica Spasenić

U pitanju su povlačenja ranije datih saglasnosti na Oružane snage BiH, Visoki sudski i tužilački savjet BiH (VSTS) i indirektne poreze.

Šarović nije precizirao da li će najavljeni dokumenti imati podršku SDS-a.

„Ja to nisam ni dobio, niti zaprimio na bilo koji način. Sve što je dobro za RS ja ću da glasam. Ali nije dobro samo ono što kaže Milorad Dodik, valjda nije sva pamet u jednoj glavi. Da budem još konkretniji. Mislim da nas on vodi niz stramputicu i da ćemo svi zažaliti što nismo našli način da ga skinemo mnogo ranije.Mislim da je nacionalni cilj da tog čovjeka odstranimo jer će nanijeti mnogo lošeg ovoj Republici“, rekao je Šarović.

Poručio je i da nije dobro da neko poštom isporučuje ovako važne dokumente, da se onda izjasni sa „da ili ne“, te podvukao da ovo pitanje zaslužuje drugačiji pristup.

"Vjerovatno ćemo se suočiti sa zakonskim rješenjima koje prikuplja aktuelna vlast. Nisu nas o tome pitali. Rade po svome i onda nas pozivaju na jedinstvo. Jedinstvo se ne gradi na takav način, nego ravnopravnim pristupom, otvaranjem i teških tema za naše društvo. Takva pitanja moraju kroz raspravu dobiti konsenzus, ne samo pozicije nego i opozicije. Varijanta da o tome samo obavještavate opoziciju je pro forme, i ima dozu ponižavanja. Odgovor ćemo dati u NSRS, to je pravo mjesto i prava adresa", poručio je Šarović.

Poručio je da je SDS patriotska stranka i da će podržati sve što je u interesu RS.

„Ako neko pravi sebi kampanju za 2022. neće imati podršku. Nećemo srljati u avanturizam“, rekao je Šarović.

Govoreći o neobraćanju visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita u Savjetu bezbjednosti UN-a, poručio je da nije iznenađen. Pozdravio je i što je na predajniku Kozara uključen signal BN televizija u sistem MUX-A.

Rekao je da je na sjednici SDS-a razgovarano i o vanrednim izborima u Prijedoru, uz ocjenu da je to test raspoloženja građana, te istakao da će SDS podržati kandidata DNS-a Gorana Predojevića.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sf

Mogli ste da ste bili ljudi,podzati Dodika ali ste podrzavali Bakira.Sleduje vam kazna na izborima.Sada da se operete zbog sramnog poraza,mozete odmah reci da ste pokradeni,odnosno kaznjeni,bakirovci.

Zole

I ti i Dodik trebate u paru da se skinete narodu sa grbače

Max

Vi iz opozicije nemozete izaci na bilo koju pres konferenciju a da nepominjete Dodika. On vam glavna tema. Jadno jadno

MONDO REPORTAŽE