• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Glamočak: Zakon o lijekovima je puštanje probnog balona za ostala pitanja

Autor Vesna Kerkez

Predlaganje Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima je samo puštanje probnog balona za sve političke turbulencije koje se očekuju povodom priče o povratu nadležnosti, izjavio je danas poslanik SDS-a Nedeljko Glamočak na posebnoj sjednici Narodne skupštine.

 Glamočak: Zakon o lijekovima je puštanje probnog balona za ostala pitanja Izvor: MONDO/Brankica Spasenić

Glamočak je rekao da se SNSD ponovo igra sa Narodnom skupštinom Republike Srpske i da je to omogućeno zahvaljujući rukovodstvu NSRS i njenom predsjedniku.

„Zato je odgođena primjena Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima za šest mjeseci kako bi se kupilo vrijeme i vidjelo šta će se u tom periodu raditi“, istakao je Glamočak.

On je upitao da li primjena ovog zakona može dovesti do blokade nabavke lijekova u Republici Srpskoj.

„Da li ćemo doći u situaciju da se blokira nabavka lijekova, a pogotovo kiseonika, kako u ovom periodu, a tako i nakon stupanja zakona na snagu. Šta će se desiti ako carinik ili neka od susjednih država ne uvaži sertifikat koji će sutra dati Agencija za lijekove RS i umjesto toga traži sertifikat agencije sa nivoa BiH“, upitao je Glamočak i dodao da je, kada je ovaj zakon u pitanju, mnogo stvari koje nisu riješene.

Možda će vas zanimati

On kaže da je i očigledno da se predloženim Zakonom o lijekovima krivična odgovornost nastoji svesti na prekraj, a zatvorska kazna zamijeniti za novčanu.

„Tako se u članu 127 predloženog zakona kaže da će prekršajno odgovarati onaj ko stavi u promet lijek u Republici Srpskoj koji nema dozvolu za promet izdat od nadležne agencije. To je upravo ovo što sada imamo sa nabavkom kiseonika“, napominje Glamočak.

Govoreći o prenosu nadležnosti sa Republike Srpske na Bosnu i Hercegovinu, Glamočak kaže da je korijen svih ovih problema počeo sa Prudskim sporazumom.

„Tada je Dodik zajedno sa Čovićem i Tihićem i prihvatio ulazak BiH u NATO, popis stanovništva na nivou BiH i novu državnu organizaciju u kojoj neće biti Republike Srpske“, istakao je Glamočak.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nejasno

Stav opozicije nejasan. Izvlačiti se, ne glasati, nije stav. Jeste li vi za to, ako niste, jasno se izjasnite zašto. I jedni i drugi manje se prepucavajte po leđima RS i naroda

MONDO REPORTAŽE