• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šarović najavio nove proteste opozicije

Autor Dušan Volaš

Opozicija ulazi u pripremu narednih protesta, obzirom da vlast nije ispunila nijedan zahtjev iznesen na protestu na banjalučkom Trgu Krajine, poručeno je nakon sastanka lidera opozicije.

 AT0Y7756 Izvor: SDS

U Istočnom Sarajevu danas je održan sastanak lidera opozicije na kojem su na dnevnom redu bila pitanja realizacije zaključaka sa protesta opozicije, gdje je zaključeno da vlasti nisu ispunile zahtjeve građana nakon što je prošlo 15 dana od protesta na Trgu Krajine u Banjaluci.

Druge teme sastanka bile su pitanje načina vraćanja nadležnosti Republici Srpskoj i nadolazeći vanredni izbori u Prijedoru.

„Dogovorili smo se da će protesti biti nastavljeni i trajaće dok se zahtjevi ne ispune a zahtjevi će biti i prošireni obzirom na nove političke izazove pred koje je vlast dovela Republliku Srpsku“, poručio je predsjednik SDS, Mirko Šarović.

Vezano za različite inicijative koje smo dobili oko vraćanja nadležnosti Republike Srpske, kazao je Šarović na pres konferenciji, želim da kažem da se snažno prostavljamo svakoj aktivnosti koja u opasnost dovodi cijelu Republiku Srpsku i aspiruje haos i priziva rat.

„Mi naravno jesmo za vraćanje nadležnost ali taj proces mora biti legitiman i postignu regovorima sa onima sa kojima je upravo SNSD i prenio te nadležnosti. SDS se zalaže za raćanje bilo koje nadležnnosti ali po zakonu kako je jedino moguće. Ali suludi rijedlozi koji mogu izazvati sukobe nisu prihvatljivi. Ako nema dijaloga, hoćete li rat?“, sugerisao je Šarović.

On je naglasio da jednostrane i nasilne odluke koje bi dovele u pitanje živote ljudi su psolutno neprihvatljive.

„Dejton nema alternativu i to je potvrdio i predsjednik Vučić. Izjava predsjednika Srbije e takva da Dodik mora ozbiljno da se zamisli. On je takođe poručio da ne prihvata nikakve oteze koji dovode u pitanje mir“ – istakao je Šarović.

On je poručio da Dodik i aktuelna vlast na priči oko nadležnosti, žrtvujući Republiku rpsku samo pokušava sebi pribrati političke poene, skretanjem pažnje sa životnih itanja.

„Volim Republiku Srpsku, namjerno neću reći više nego on ali sigurno podjednako. I zato e ne dam. Ovo što on sada radi graniči sa ludilom bez ikakvog cilja“, poručio je Šarović.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jol

Majke mi moje,ovaj Sarovic,ko da je nagraisao.Otiđi ti kod hodže da te okadi,nebili cuo narod sta trazi i hoce.

..

Bijela sekto izdajnicka.Nema vise pravog SDS, pravi su nazalos pomrli,ostali samo izdajnici.Necete samo izgubit na izborima,vec potonuti na dno,gdje vam je takvim i mjesto.

MONDO REPORTAŽE