• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vukanović i Stanivuković večeras ispred RTRS-a gledaju dnevnik BN-a

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković i narodni poslanik Nebojša Vukanović večeras u 19.30 će ispred zgrade RTRS "simbolično gledati" Dnevnik BN televizije, najavljeno je danas ranije iz PDP-a.

 Vukanović i Stanivuković večeras ispred RTRS-a gledaju dnevnik BN-a Izvor: Brankica Spasenić, mondo.ba

U saopštenju piše da se ovo ''simbolično gledanje'' dnevnika bijeljinske televizije organizuje povodom ispunjenja jednog od zahtjeva sa protesta opozicije u Banjaluci i puštanja signala BN televizije u MUX sistemu na predajniku na Kozari.

BN TV je na svom sajtu u srijedu objavila da su Regulatorna agencija za komunikacije BiH i Javni servis RTRS odobrili da i BN televizija bude u sistemu MUX-A na Kozari.

"Tako će gledaoci digitalne oblasti Banjaluka pored RTRS, FTV, BHT, K3, ATV moći pratiti i program BN televizije", objavila je BN TV.

Za ovu vrstu usluge BN TV je obavezna RTRS-u godišnje da izvrši uplatu od 103.896 KM sa uključenim PDV-om.

Opozicija je kao jedan od glavnih razloga protesta koji su organizovali 2. oktobra u Banjaluci navela gašenje dijela signala televizije BN.

Smatraju da se iza odluke da se BN televiziji uskrati zemaljski signal i ugase predajnici analognog signala, kao i to što ovom mediju nije (bio) omogućen ulazak u digitalni sistem emitovanja MUX A (elektronska komunikaciona mreža za digitalne televizije) kojim upravljaju javni servisi (RTRS i BHRT), krije pritisak SNSD-a.

Analogni predajnici se gase zbog obavezne digitalizacije - proces u kojem BiH debelo kasni - pa su RTV BN i sve druge komercijalne televizije u područjima u kojima su imale analognu zemaljsku pokrivenost prešle su u kablovsku distribuciju, ali problem su područja gdje nema kablovske infrastrukture.

Signal komercijalnih televizija se tim područjima može dostaviti samo preko uključivanja u MUX A kojim upravljaju javni servisi (RTRS i BHT).

Više o problematici pročitajte OVDJE.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE