• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik nakon sastanka s Varheljijem: Povući Inckov zakon, pa onda saradnja

Autor Dragana Božić

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarali su danas u Banjaluci sa komesarom EU za proširenje Oliverom Varheljijem.

 Srn2021-11-24_1836854_3.jpg Izvor: Srna

Dodik je nakon sastanka izjavio da je Varheljiju prenio da Republika Srpska neće učestvovati u radu zajedničkih organa BiH dok se ne povuče sporni zakon koji je donio bivši visoki predstavnik u BiH Valentin Incko.

"To su upravo oni organi za koje je Narodna skupština rekla da neće da se participira u njihovom radu sve dok se ne riješi problem vezan za nametnuti zakon", rekao je Dodik na konferenciji za novinare nakon večerašnjeg sastanka u Banjaluci sa Varheljijem kojem su prisustvovali i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i premijer Srpske Radovan Višković.

Izvor: Srna

Dodik je rekao da su Varheljiju prenijeli da oni koji stoje iza takvog sramnog posla koji je učinio Incko trebaju to pitanje da riješe i istakao da Srpska odgovornost za to vidi u zemljama koje podržavaju ili su prećutno podržale takvu vrstu parade koju je napravio Incko.

"Nakon toga pristajemo da razgovaramo i u parlamentu BiH o načinu na koji bi se moglo riješiti to pitanje, ali bez povlačenja i ukidanja te odluke, to neće biti moguće", naglasio je Dodik

Izvor: Srna/Bojan Rečević

On je naveo da pitanje imovine treba riješiti sporazumom dva enetiteta i Brčko distrikta, te podsjetio da će o imovini biti riječi na sjednici Narodne skupštine RS 10. decembra.

Dodik je zahvalio Varheljiju za razmijevanje i što je došao večeras u Banjaluku, jer je dijalog najbolja osnova za rješavanje problema u BiH.

Sastanak Dodik sa Varheljijem održan je u zgradi Vlade Republike Srpske.

Nakon ovog sastanka, održan je i sastanak Dodika, predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović i predsjednika Vlade Srpske Radovana Viškovića sa Varheljijem.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE