• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Konaković: Kanton Sarajevo će predstavljati BiH u Dubaiju, ''uprkos Košarcu"

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Lider stranke "Narod i pravda" Elmedin Konaković kazao je, uoči puta na Sajam "EXPO" u Dubai, da je Kanton Sarajevo preuzeo organizaciju nečega što je trebalo da bude predstavljanje BiH.

 Konaković BiH će biti predstavljena na EXPO u Dubaiju Izvor: Anadolija/ Nihad Ibrahimkadić

Konaković kaže da je proces predstavljanja BiH na svjetskoj izložbi bio doveden do kraja, a onda je otkazan zbog ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa, Staše Košarca.

"Od svih štandova da prazan bude samo naš. Zahvaljujući prijateljima iz UAE pravi se presedan i Kanton Sarajevo preuzima organizaciju. Košarac negoduje, piše pisma kako tako ne može. Zastava BiH se ipak zavijori na spektakularnoj manifestaciji, štand neće biti prazan", kaže Konaković.

Dodao je da je Organizacioni odbor pozvao najviše zvaničnike BiH da predvode delegaciju.

"Pozvani su Željko Komšić, Šefik Džaferović, Bisera Turković, gradonačelnici Banjaluke, Mostara i Sarajeva. Komšić i Džaferović ne idu, Turković šalje šefa kabineta. Pozvani su jer je tako red, jer ne gledamo na to politički i stranački. Zašto ne ide baš niko od nabrojanih, treba njih pitati", dodaje lider NiP-a.

Dodao je da putuje danas s delegacijom u Dubai.

"Putuje mnogo ljudi koji će prezentovati potencijale naše BiH. Bićemo dio svijeta, BiH je država koja funkcioniše. Javićemo se s EXPO-a u svoju domovinu i prenijeti utiske. Znam da Košarca čeka nekoliko dana nesanice kad vidi s kim se sastajemo i kakve ekonomske aktivnosti najavljujemo. Tužno je što će besane noći imati i Košarčevi koalicioni partneri, čemerno je", zaključuje Konaković, prenosi Kliks.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

..

Radili ste uvijek ionako na svoju ruku,ono sto vam treba vi uradite i bez protokola i bez Srba.Zato se treba razici u mnogim stvarima,pa da vidimo kako ce vam biti.

MONDO REPORTAŽE