• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šole razgovarao sa Dodikom: Vratiti se dijalogu u institucijama BiH

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Specijalni savJetnik američkog državnog sekretara Derek Šole, telefonski je razgovarao sa srpskim članom Predsjedništva BiH, Miloradom Dodikom.

 Šole razgovarao sa Dodikom Izvor: MONDO/MARIO MILOJEVIĆ

Na društvenim mrežama napisao kako je u telefonskom razgovoru s Miloradom Dodikom naglasio "da su neprihvatljivi koraci vladajuće koalicije u Republici Srpskoj da podriva institucije Bosne i Hercegovine i mora doći do povratka dijalogu u institucijama BiH.

"Korupcija i anti-dejtonsko djelovanje će imati posljedice", napisao je Šole.

Šole je tokom nedavne posete BiH ocijenio da bi povlačenje RS iz institucija na državnom nivou dovelo do ekonomskog ćorsokaka, oslabilo vladavinu prava i ugrozilo.

Dodik: Srpska posvećena miru

Iz Dodikovog kabineta saopšteno je da je sa Šoleom razgovarao o zaključcima usvojenim 10. decembra na posebnoj sjednici Narodne skupštine, te istakao da se Republika Srpska snažno zalaže za dijalog sa svima u BiH kako bi se kriza prevazišla.

Dodik je pojasnio ustavnu osnovu na kojoj je Narodna skupština usvojila zaključke, te ponovio da Republika Srpska poštuje teriotrijalni integritet BiH i da se zalaže za striktno poštovanje Ustava BiH i Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Dodik je naveo da ništa što sadrže zaključci nije usmjereno protiv Ustava BiH, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

"Republika Srpska je posvećena miru, dijalogu i poštovanju Ustava BiH i očekujemo da se i ostali u BiH vrate ustavnim rješenjima koja su obavezujuća za sve", istakao je Dodik.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE