• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borenović: Izetbegović produbljuje krizu u BiH pozivajući strane faktore da reaguju

Autor Dragana Božić

Lider PDP-a Branislav Borenović smatra da namjere predsjednika SDA Bakira Izetbegovića ne vode ka rješavanju već ka proubljivanju krize u BiH, jer poziva strane faktore da reaguju.

 Borenović kritikovao Izetbegovića Izvor: Vedran Ševčuk /MONDO

"U ovoj sumanutoj političkoj farsi u koju su pretvorili BiH, dočekali smo da bi Izetbegović da određuje, ne samo ko će raspolagati imovinom, nego i da lično raspoređuje NATO i EUFOR snage u BiH, što je još jedan jadan pokušaj podizanja tenzija i zvackanja tuđim oružjem", rekao je Borenović.

On je dodao da je bilo tužno čitati saopštenje nakon jučerašnje sjednice Glavnog odbora SDA, podsjetivši da nema stranog faktora kojeg nisu pozvali da reaguje, i to oni koji se kunu u suverenitet i integritet BiH.

"Dok poziva strane faktore da reaguju, ni na kraj pameti Izetbegoviću nije bilo da pozove na unutrašnji dogovor, osim izražene želje da parlament BiH ozakoni odluku Valentina Incka bez parlamentarnog i ustavom propisanog mehanizma usvajanja, što on, naravno, i ne želi", dodao je Borenović.

Izetbegović je nakon sjednice Glavnog odbora SDA pozvao NATO i EUFOR da u skladu sa mandatom pojačaju prisustvo u BiH, posebno u Brčko distriktu. 

(Srna)

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE