• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SANU odgovorila Zvizdiću: Groteskne laži o instrukcijama Dodiku

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Izvršni odbor Srpske akademije nauke i umetnosti (SANU) ocijenio je kao "grotesknu laž i patološku konstrukciju" navode predsjedavajućeg Predstavničkog doma parlamenta BiH Denisa Zvizdića o navodnim instrukcijama Memoranduma SANU Miloradu Dodiku.

 SANU odgovorila Zvizdiću: Groteskne laži o instrukcijama Dodiku Izvor: YouTube/Screenshot

Izvršni odbor Srpske akademije nauke i umetnosti (SANU) ocijenio je kao "grotesknu laž i patološku konstrukciju" navode predsjedavajućeg Predstavničkog doma parlamenta BiH Denisa Zvizdića o navodnim instrukcijam Memoranduma SANU kojih se, prema njegovim tvrdnjama, pridržava srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

"Izvršni odbor SANU odgovorno izjavljuje da je reč o grotesknoj laži i patološkoj konstrukciji koja nema nikakve osnove u djelovanju SANU, ali je na liniji tvrdnji o postojanju Memoranduma SANU dva, tri… i tako unedogled", saopšteno je iz SANU.

Iz SANU su naveli da neko o "instrukcijama" sve zna, dok Izvršni odbor SANU ne zna ništa.

"Verovatno stoga što je prosta istina da one jednostavno ne postoje. Šta više, takvih sedam Zvizdićevih `instrukcija` nema ni u tekstu proskribovanog nacrta `Memoranduma` iz 1986. godine. Kojim snagama je posle toliko godina potreban novi Protokol Sionskih mudraca ne želimo ni da nagađamo", saopšteno je iz SANU.

U saopštenju je naglašeno da su stavovi i djelovanje SANU u potpunoj suprotnosti sa željama onih koji ovakve laži šire.

"Međutim, gledano upravo kroz odgovarajuće iskustvo SANU, dugo tri i po decenije, bojimo se da preko ovakvih incidenata niko ne sme olako da prelazi", zaključeno je u saopštenju.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić objavio je na N1 navodnih sedam tačaka instrukcije Memoranduma SANU, kojih se, prema njegovim tvrdnjama pridržava srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE