• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selak saslušan u Tužilaštvu BiH

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predsjednik Socijalističke partije Srpske /SPS/ Goran Selak potvrdio je Srni da je danas saslušan u svojstvu svjedoka u Tužilaštvu BiH u Sarajevu u predmetu "napad na ustavni poredak".

 Selak saslušan u Tužilaštvu BiH Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Selak kaže da je pozvan u Tužilaštvo BiH kao predsjednik političke partije u Narodnoj skupštini Republike Srpske koja nije glasala za predložene zaključke na osnovu informacija o vraćanju nadležnosti Republici Srpskoj na posebnoj sjednici parlamenta Srpske.

"Ne vidim svrhu svog pozivanja u svojstvu svjedoka pred Tužilaštvom BiH. Ništa novo nisam čuo u Tužilaštvu, niti sam imao šta novo reći osim ovog što su već poznati stavovi u javnosti u Republici Srpskoj", istakao je Selak.

On je naglasio da se SPS zalaže za jake i stabilne institucije Republike Srpske i dodao da treba analizirati koje su to nadležnosti na neustavan i nezakonit način prenesene na nivo BiH.

"Treba dogovorom sve tri strane u BiH vidjeti koje su institucije prvenstveno nefunkcionalne na nivou BiH i koje su neustavne, te da vidimo koji je put povratka tih institucija na nivo entiteta, u ovom slučaju Republike Srpske", rekao je Selak.

On je dodao da je u Tužilaštvu BiH upitan da li su poslanici SPS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske učestvovali u kreiranju informacija i zaključaka sa posebne sjednice Narodne skupštine o vraćanju nadležnosti prenesenih na nivo BiH.

"Rekao sam da nisu učestvovali u kreiranju i predlaganju predmetnih informacija i zaključaka i deklaracije", istakao je Selak.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE