• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predmet u Tužilaštvu BiH protiv nekoliko osoba iz Srpske: Lideri opozicije biće saslušani kao svjedoci

Autor Dušan Volaš

U Tužilaštvu BiH vodi se predmet protiv nekoliko osoba iz Republike Srpske zbog sumnje za činjenje krivičnog djela "napad na ustavni poredak".

 Predmet u Tužilaštvu BiH protiv nekoliko osoba iz Srpske Izvor: Anadolija/Samır Jordamovıć

Lideri opozicionih partija danas su dobili poziv Tužilaštva BiH kako bi u svojstvu svjedoka bili saslušani u ovom predmetu, ne precizirajući tačno o čemu je konkretno riječ.

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić rekao je da će se odazvati pozivu Tužilaštva da 21. decembra da izjavu. U pozivu koji mu je uručen navodi se da se pred Tužilaštvom BiH vodi predmet protiv nekoliko osoba zbog sumnje za činjenje krivičnog djela "napad na ustavni poredak" i da se Nešić poziva da da izjavu u svojstvu svjedoka.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je za RTRS da je dobio poziv da utorak, 21. decembra, da izjavu u svojstvu svjedoka, ali da će se, zbog ranije preuzetih obaveza, odazvati u srijedu.

Lideri vladajućih stranaka potvrdili su za RTRS da poziv Tužilaštva još nisu dobili, ali očekuju da će biti saslušani u svojstvu osumnjičenih, kao što su to već objavili pojedini mediji.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ocijenio je da je BiH "nakrivo nasađena zemlja", u kojoj je moguće da oni koji se zalažu za Ustav budu tuženi za urušavanje ustavnog poretka.

Federalni mediji pišu da je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine ranije ovog mjeseca formiralo predmet koji se odnosi na odluku Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) o formiranju entitetske agencije za lijekove i medicinska sredstva.

Pozivajući se na izvore bliske Tužilaštvu BiH "Dnevni avaz" piše da su pod istragom Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a i član Predsjedništva BiH, ali i Željka Cvijanović, predsjednica RS, Radomir Višković, premijer RS, ali i najmanje još deset osoba.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE