• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Povodom Dana RS: Brnabićeva sutra na svečanoj akademiji u Banjaluci

Autor Dragana Božić

Predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić prisustvovaće sutra u Banjaluci svečanoj akademiji povodom obilježavanja Dana Republike Srpske. Na aerodromu će je dočekati premijer RS Radovan Višković.

 Ana Brnabić sutra u Banjaluci na svečanoj akademiji Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Svečana akademija biće održana u Sportskoj dvorani "Borik" sa početkom u 18.00 časova, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković sutra će u Banjaluci, povodom obilježavanja Dana Srpske, položiti vijence na spomenike poginulim borcima, a uveče će na aerodromu u Mahovljanima dočekati premijera Srbije Anu Brnabić.

Višković će u 10.00 časova položiti vijenac na Spomenik poginulim borcima Vojske Republike Srpske na banjalučkom groblju Sveti Pantelija, u 11.00 časova na platou ispred hotela "Bosna", na Trgu palih boraca NOR-a, a u 12.00 časova na Spomen kosturnicu na gradskom groblju u Banjaluci.

U 13.00 časova Višković će u Administrativnom centru Vlade Srpske razgovarati sa predsjednikom Pokrajinske vlade AP Vojvodine Igorom Mirovićem, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Premijer Srpske će u 17.15 časova na aerodromu Mahovljani dočekati predsjednika Vlade Srbije Anu Brnabić.

U 15.00 časova Višković će u Kulturnom centru Banski dvor prisustvovati dodjeli odlikovanja zaslužnim institucijama i pojedincima, a u 18.00 časova u Sportskoj dvorani "Borik" prisustvovaće svečanoj akademiji povodom Dana Republike Srpske.

U nedjelju, 9. januara, u 12.00 časova Višković će u Banjaluci prisustvovati svečanom defileu povodom Dana Republike Srpske, a u 19.00 časova na platou ispred Palate Republike prisustvovaće koncertu Policijskog orkestra MUP-a Republike Srpske.

Srpski poslanici proglasili su 9. januara 1992. godine Srpsku Republiku BiH, koja će kasnije biti nazvana Republika Srpska, kao odgovor na namjeru Muslimana i Hrvata da se izdvoje iz Jugoslavije, te kao reakciju na stalno preglasavanje Srba na svim nivoima u tadašnjoj BiH.

Skupština srpskog naroda proglasila je Republiku Srpsku prije međunacionalnih sukoba i početka građanskog rata u BiH.

(Srna/Mondo)

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE