• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Završena obraćanja na posebnoj sjednici NSRS: Evo šta je predložio Milorad Dodik

Autor Brankica Spasenić

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik predložio je danas da se poslanici iz RS vrate u Parlamentarnu skupštinu BiH kako bi u proceduru stavili zakonsko rješenje protiv klevete i zabrane da bilo ko naziva RS genocidnom tvorevinom i srpski narod genocidnim.

 Milorad Dodik Izvor: Mondo - Vedran Ševčuk

"Da se za to zaprijeti kazna koliko pravnici utvrde da je realno. Da to bude razlog da se vratimo u PSBiH i da vidimo na koji način će se odnositi prema tome. Ključno zašto je Incko donio onaj zakon je da bi se upravo stvorila atmosfera u BiH da smo mi genocidna tvorevina i narod", rekao je Dodik.

Predlaže i da svi iz RS ostanu čvrsto pri zaključcima na prošloj sjednici NSRS u kojima se povlači saglasnost o indirektnim porezima, Oružanim snagama BiH i VSTV-u BiH.

Nove zakone iz ovih oblasti najavio je za 8. februar.

"To je velika odluka, sad je stvar strategije kako ići dalje. Idemo 8. februara, nadam se da će opozicija biti ovdje, donijećemo zakon o VSTV RS. Vratićemo našu imovinu i skinuti Pedi Ešdauna za sva vremena i brzo uknjižiti našu imovinu", rekao je Dodik.

Predlaže i da NSRS donese dvije mjere – donošenje Zakon o finansiranju subjekata na prostoru RS stranim sredstvima, kao što ima Amerika.

"Prepisaćemo američki zakon. Predlažem i da sve naše antikoruptivne mjere, preispita tim na čijem će čelu biti neko iz opozicije i predloži nove antikoruptivne mjere. Što prije donijeti i Zakon o porijeklu imovine", kazao je.

Poručio je i da kada se govori o (ne)ugrožavanju mira, treba razlikovati pominjanje Republike Srpske i statusa RS.

"Ako RS bude napadnuta naravno da je ugrožen mir, ali zbog statusa RS neće biti ugoržen mir, ali ćemo se boriti svim političkim sredstvima", dodao je.

Ponovio je da vlast u RS ne vodi proces secesije.

"Mi ne vodimo proces secesije. Ali ako ne dođe do dogovora u BiH, BiH neće preživjeti i ona će se raspasti, a vi to onda zovite secesijom ili kako hoćete", dodao je Dodik.

Poručio je da u BiH nema drugog načina života nego da se iz krize ulazi u novu krizu, te da stabilizacije nema bez novih dogovora.

Kritikovao je još jdnom opoziciju, kao i njihova današnja obraćanja u skupštini, te dodao:

"Kao što je moja kćerka napisala: ’čime bi se oni bavili da ja odem iz politike’ ", istakao je Dodik i dodao kako su bili srećni kada su uvedene sankcije SAD-a njemu i banjalučkoj ATV, više nego da su "dobili na loto-u".

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE