• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Premijer Višković: Srpska nudi stimulativno poslovno okruženje

Autor Nikolina Damjanić

Predsjednik Vlade Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa predstavnicima njemačke kompanije "Mubea", kojima je ukazao na prednosti koje se nude inostranim investitorima, zainteresovanim za otvaranje izvozno orijentisanih proizvodnih kapaciteta.

 radovan višković o ekonomiji u srpskoj Izvor: Vlada RS

Višković je predstavnike njemačke kompanije informisao da Srpska nudi stimulativno poslovno okruženje, te da, osim povoljnih cijena energenata, inostrani investitori mogu da računaju i na niz drugih pogodnosti, između ostalih i onih koji predviđa Zakon o podsticajima.

Višković je ukazao da je u Republici Srpskoj uspješno više svjetski etabliranih kompanija iz ove branše, ističući da neke od njih, poput njemačkog PASS-a, takođe namjeravaju da prošire svoje poslovanje, otvaranjem novih fabrika iz oblasti auto-industrije u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Direktor njemačke kompanije Kristijan Karijus naveo je da trenutno razmatraju planove za veliku potencijalnu investiciju na teritoriji Republike Srpske iz oblasti auto- industrije, te da će odluka o tome biti donijeta krajem ove godine.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE